Symposium Culinary Prague 2024
VÍCE INFORMACÍ O AKCI
Zveme vás na již desátý ročník úspěšného kulinářského Symposia nejen pro profesionály Culinary Prague, který se koná v divadle Hybernia 14. října. Přijede opět celá řada slavných michelinských šéfkuchařů, kteří zde předvedou svoje dovednosti.
Speciality v restauraci U Tellerů
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Přijměte pozvání na zářijové speciality do restaurace U Tellerů a ochutnejte lososový tataráček s kaviárem, polévku z pečených rajčat, holandský řízek se sýrem gouda nebo ragú z kukuřičného kuřete. Nechybí ani dezert v podobě dortíku z malinové pěny s čokoládou. Na čepu dobré plzeňské pivo z tanku a možnost posezení na venkovní zahrádce.
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Nově otevřenou restauraci Semmering najdete v romantické a klidné lokalitě uprostřed Hlubočep na kraji Prokopského údolí s jedinečným výhledem na okolní skály a s úžasnou venkovskou atsmoférou. Z menu ochutnejte skvělé lososvé ceviche, steak z květáku, hovězí tataráček s parmezánovým krémem nebo krevetové kari. Solidní výběr vín a na čepu například pivo z lokálního pivovaru Prokopák.
Degustace vín v restauraci Hoffmeister
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace hotelu Hoffmeister pořádá v sobotu 25.9.2024 od 18:00 do 22:00 hodin prezentaci více než stovky zajímavých vín z desítky zemí oblasti Středomoří. Chybět nebude ani živá hudba, středomořské speciality formou bufetu a tombola. Pro mimopražské hosty je možné ubytování přímo v hotelu Hofmeister za zvýhodněnou cenu.
Páteční večery se šampaňským v Augustine
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Jak lépe zakončit pracovní týden než večerem v restauraci Augustine s neomezenou konzumací šampaňského? Každý pátek od 18:00 hodin Vás čeká bezedná sklenka šampaňského JACQUART MOSAIQUE BRUT za příjemných 799 Kč na osobu.
Navíc každý první pátek v měsíci za stejnou cenu i G.H. Mumm Champagne RSRV Rosé Foujita. Připraveno je i párování šampaňského s talířem chuťovek za příplatek 450 Kč
Vína z Baleárských ostrovů v Sabores
Znáte vinné odrůdy Callet, Prensal Blanc nebo Manto Negro? Patří mezi unikátní vína z Mallorcy a dalších Baleárských ostrovů, mnohé zdejší odrůdy jinde na světě nenajdete. Nejen tato vína, ale i tapas, olivy, dary moře a mnohé další speciality pak najdete v obchodě se španělskými delikatesami Sabores.
Sezonní menu v restauraci Mlýnec
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Mlýnec zve na unikátní výhledy na Vltavu a Karlův most – ale také na zářijové novinky ve svém menu: čeká Vás pošírovaná treska, risotto a sezónní houby, listový salát s burattou, broskví a pekanovým ořechem a jako dezert kokosové crème brulée s meruňkami nebo borůvkový větrník s borůvkovým coulis.
Nové menu v restauraci Ginger & Fred
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě zve na zbrusu novou nabídku: přijďte si pochutnat na grilovaném telecím hřbetu, pečeném hřbetu z muflona se smaženou raviolou z květáku a foie gras nebo grilovaných mušlích sv. Jakuba s lososem marinovaným v řepě. Nechybí ani specialita – Ginger & Fred Dinner Dancing Burger – jemné krůtí prso pečené v lanýžovém másle a 60 dní vyzrálé hovězí Black Angus.
Nové speciality v Malostranské Besedě
Malostranská Beseda připravila na září nové speciality pro Vaše chuťové pohárky. Ochutnejte pravé krkonošské kyselo, uzené kachní prsíčko s ostružinovou redukcí, jako hlavní chod grilovaný králičí hřbet ve slanině s noky, grilované medailonky z hovězí svíčkové s bramborovými lupínky nebo grilovaný kukuřičný supreme s dýňovým pyré a šípkovou omáčkou.
Specialita v restauraci Bílá Kráva
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Francouzská restaurace Bílá Kráva na Vinohradech přidala na září do svého menu jednu lákavou specialitu. Pečené kůzlečí maso na tymiánu s dýňovým pyré a gratinovanými brambory. Podnik se specializuje převážně na steaky a speciality francouzské kuchyně a další oblíbenou lahůdkou kterou zde můžete ochutnat jsou žabí stehýnka.
Nově otevřená italská restaurace Farina
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V Hybernské ulici v centru Prahy se představuje nově otevřený podnik Farina. Na konceptu italské kuchyně se zde podílí italský restauratér Riccardo Lucque. Restaurace Farina nabízí těstoviny vlastní výroby z kvalitní italské mouky, chobotnici, kalamáry nebo krevety na grilu a nesmí chybět ani variace pizzy z originálních italských surovin.
Nové bistro v new yorském stylu Station Anděl
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Široká nabídka autentických hot dogů v new yorském stylu, nachos, kanadské Poutines (dvakrát smažené hranolky se sýrem a omáčkou) a navíc všechny hot dogy i ve vegetariánské variantě, to je nově otevřené street food bistro na Smíchově. Nechybí celoroční zahrádka.
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace La Casa Trattoria V Jámě a na Žižkově zvou v rámci akce Prague Mussel Week na speciality z mušlí. Ochutnejte paellu s mušlemi a šafránem, mušle po námořnicku na bílém víně nebo mušle all’Amatriciana s pančetou, česnekem, rajčaty a peperoncino.
Nové podzimní menu v restauraci Spojka Karlín
VÍCE INFORMACÍ O AKCI
S podzimem nabízí restaurace Spojka Karlín nové sezónní speciality. Pochutnejte si na grilované dýni v neobvyklé kombinaci se stracciatellou a guanciale, paštiku z kachních jater, kachní prsa s červenou řepou a švestkami, bao bun se smaženým kuřetem, filet z pražmy nebo těstoviny s fondue z gorgonzoly a karamelizovanou cibulí.
Zvěřinové speciality v restauraci Sou100
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Žižkovská restaurace Sou100 připravila v říjnu zvěřinové speciality. Ochutnáte zvěřinový vývar, daňčí na smetaně s knedlíkem, jelení ragú se špeclemi a výpečky z divočáka s bramborovým knedlíkem a kedlubnovým zelím.
Nové dezerty v restauraci Paloma Průhonice
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Paloma Průhonice zve na nové podzimní variace dezertů. Ochutnejte konfitované jablko se skořicí, smetanový mousse a čokoládová glasage nebo odpalované těsto plněné vanilkovým krémem a nugátovou čokoládou. Novinkou jsou také slané plněné mini-croissanty.
Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku na podzim přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.
Speciality v restauraci Mincovna
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V restauraci Mincovna připravil šéfkuchař David Kalina na říjen speciální menu. Ochutnáte dýňovou polévku s chilli a dýňovým olejem, houby na másle se smaženým vejcem, segedín z vepřového žebra sous vide s omáčkou z kysaného zelí s uzenou paprikou a pečeným bramborem, kančí hřbet s dýňovými krokety a brusinkovou omáčkou a borůvky s vanilkovým krémem.
Nové menu v restauraci Dejvická 34
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Italská restaurace Dejvická 34 slaví 5 let provozu a šéfkuchař Tomáš Černý připravil nové menu plné specialit. Hovězí tataráček s lanýžovou pralinkou, dýňová polévka s kokosovým mlékem a krevetami, telecí jazyk s jablečným pyré, škvarky a grilovaným římským salátem, filet z ropušnice s nakládanými houbami, lanýžem a černým kořenem, grilovaná chobotnice s paprikovou omáčkou a šafránovými arancini a mnoho dalšího.
Speciality v restauraci La Casa Trattoria
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V italské restauraci La Casa Trattoria se můžete těšit na nové podzimní speciality v menu. Noky s liškami, gorgonzolou a salsicciou, grilovaná chobotnice s dýňovým pyré, filet z platýze s kus-kusovým salátem a variace mořských plodů.
VÍCE INFORMACÍ O PIVOVARU A RESTAURACI
Pivovar a restaurace U Tří růží připravil novou podzimní nabídku. Z hlavních chodů nechybí kynutá slaná buchta plněná trhaným vepřovým s liškovou omáčkou, vepřová žebra v mangovo-zázvorové marinádě nebo kuřecí supreme na grilu s ratatouille. Pro menší hlad pak smažená gouda zapečená čedarem se salátem a hranolkami nebo výběr nakládaných sýrů v bylinkách.
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Kreativní šéfkuchař Radek David a šéfkuchař Andrej Mišutka nově vládnou kuchyni ve Vinografu na Senovážném náměstí a připravili rovnou podzimní menu plné lákavých specialit. Ochutnejte například ceviche z pražmy, perličku s restovanými houbami, daňčí hřbet s pastinákovým pyré nebo z dezertů výborné maracujové tiramisu.
Nejen zvěřina v Chateau Trnová
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Chateu Trnová zve kromě originálního prostředí také na podzimní degustační menu o 6 chodech. Čeká Vás carpaccio z lososa a halibuta s mořskými plody, krémová polévka z pečených kaštanů, jako hlavní chod filet ze srnčího hřbetu s ořechovou krustou a petrželovými špeclemi. Následuje výběr sýrů a dezert v podobě fondantu z hořké čokolády. Menu lze doplnit vinným párováním.
V nabídce je i 3-chodové menu – sýr saint maure pečený v pistáciové krustě, supréme na marinovaných hříbkách a švestkový Gȃteau s mandlovým krémem. V podzimní nabídce a la carte pak nechybí zauzený pršut z hřbetu divočáka, treska sous-vide v Bouillabaisse omáčce nebo tagliatelle s lanýžovým krémem.
Podzimní nabídka restaurace Altány Kampa
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Altány Kampa uprostřed stejnojmenného pražského parku zve na nové podzimní menu. Ochutnáte carpaccio z chobotnice, paštiku z kachních Foie Gras, hovězí tatarák s tatary, grilované krevety s arašídy a koriandrem, jehněčí brzlík, batátové gnocchi s gorgonzolou, ořechy a guanciale, pečený vepřový bok se salátem z červeného zelí, konfitované kachní stehno s bramborovým knedlíkem a červeným zelím a mnoho dalších specialit.
Podzimní menu v restauraci Červený jelen
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Od 10. října nabízí šéfkuchař Marek Fichtner a jeho tým v restauraci Červený jelen zbrusu nové podzimní menu. Ochutnejte srnčí ragú se švestkovou omáčkou, jelení kýtu se svíčkovou omáčkou, bramborovou rösti s modrým sýrem a čekankou, salát „Gočár“ s čerstvým sýrem a čekankovými puky nebo „Bon Repos“ s grilovanou dýní a pivním dresinkem nebo speciality i grilu – sirloin steak, Rib Eye nebo Tenderloin se zlatou medailí z World Steak Challenge 2023.
VÍCE INFORMACÍ O PIVNICI
Pivní výčep Pult ze skupiny Ambiente slaví 3 roky provozu a při té příležitosti obměnil portfolio nabízených ležáků na čepu. Kromě zavedeného plzeňského a budějovického piva se nově můžete těšit na Únětickou 12°, ležák 12°zpivovaru Permon, ležák z klášterního pivovaru Porta Coeli a ležák Jura 12°z pivovaru Chroust. Na zdraví!
Akce 1+1 ústřice zdarma v restauraci La Gare
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Ve francouzské restauraci La Gare opět spustili oblíbenou víkendovou akci 1+1 ústřice zdarma. Platí vždy jen do vyprodání zásob daného víkendu.
Aktuální nabídka ústřic: Gillardeau n°3, Fine de claire n°2 nebo Oysri special n°2.
Hudební degustační večer v restauraci Coda
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Originální kombinaci 7-chodového degustačního menu „Ennio Morricone“ s vinným párováním a živou hudbou v podobě Bohemia Quartetu nabízí 9.11.2024 od 19 hodin restaurace Coda. Kromě hudebního zážitku si vychutnáte i carpaccio z chobotnice, marinované artyčoky, filet z kambaly se slávkami a olivami Kalamata nebo jelení hřbet s jalovcem a houbami.
Nové menu v restauraci Buddha Bar
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Ve stylové asijské restauraci Buddha Bar připravili nové menu. Maki sushi s nashi hruškou a foie gras, gyoza knedlíčky s kachními foie gras, sashimi ze svatojakubských mušlí, krevety v panko strouhance s yuzu majonézou, kuřecí supreme se seznamovým dresinkem, wagyu rib eye steak s yuzu a teriaki omáčkou a další speciality. Nechybí aní nové signature koktejly.
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Daniel Bureš, nový šéfkuchař V Zátiší připravil na listopad lanýžové 5 chodové degustační menu. Hovězí tataráček ze stařeného masa s černým lanýžem, topinamburem a černým česnekem, Hamachi tuňák s bílým lanýžem, těstoviny tajarin s bílým lanýžem a parmezánem, telecí steak Rossini s bílým lanýžem,špenátem a périgordskou omáčkou a jako dezert vanilkové Semifredo s černým lanýžem, čokoládou a ořechy.
Svatomartinské slavnosti na Náplavce, 9. 11.
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Farmářské trhy Na Náplavce pořádají v sobotu svatomartinské husí slavnosti. Ochutnáte pečenou husičku se zelím a knedlíkem a degustovat budete z bohaté nabídky svatomartinských vín českých a moravských vinařů. Doprovodný hudební program celý den.
Nové menu v restauraci Augustine
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Luxusní restaurace Augustine na Malé Straně připravila nové podzimní menu. Ochutnejte jelení tatarák s lanýžovým krémem, foie gras torchon, salát z kapusty se smaženým reblochonem a nakládanými morušemi, francouzskou cibulačku, telecí játra se šalotkovým koláčem a třešňovou omáčkou, jelení hřbet s restovaným mangoldem a konfitovanou červenou řepou, dýňové noky s pecorinem a topinamburovou espumou a další speciality.
Lanýžové menu v restauraci BRICK’S
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Pavel Sapík, šéfkuchař restaurace BRICK’S připravil na 20. listopad 4 chodové lanýžové menu. Čeká Vás telecí tataráček s lanýžovými perličkami, pošírované vejce 63°C s bílým lanýžem a holandskou omáčkou, halibut na fenyklovém salátu s bílým lanýžem a šťouchanými Grenaille a jako dezert čokoládová tartaletka s lanýžovou zmrzlinou.
Nové koktejly v Tretter’s baru v Obecním domě
VÍCE INFORMACÍ O BARU
Tretter’s Americký bar v Obecním domě má nové koktejlové menu. Kromě řady nových zajímavých drinků samosebou ochutnáte také vyladěné klasické koktejly. Podnik se nachází v nádherném a jedinečném secesním interiéru s atmosférou amerického baru na přelomu 19. a 20. století.
Bourání tuňáka v PRU58, 4. 12.
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Holešovická restaurace PRU58 připravila výjimečný zážitek v podobě specialit z tuňáka. Můžete se těšit na sashimi z tuňáka, tuňákové tataku, tataráček, závitk z tuňáka, steak na grilu a na závěr bazalková zmrzlina a maracujové pralinky. Večeře bude párována s vybranými německými ryzlinky.
Adventní jarmark v hotelu Hoffmeister
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Hotel Hoffmeister pořádá předvánoční adventní jarmark o víkendu 30. listopadu a 1. prosince. Budou pro vás připravené stánky s vánočními dárky a lahůdkami, horkým svařákem, pečenými kaštany, haluškami se zelím, šneky po burgundsku nebo adventními koláči.
VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU
Darujte výběr španělské gastronomie ve vánočních balíčcích ze Sabores. Jsou plné výjimečných chutí, které oslavují tradice, řemeslo a kvalitu. Potěší každého, kdo ocení originální delikatesy, a promění sváteční chvíle ve výjimečný gurmánský zážitek ať už se jedná o španělská vína, Cavu, sýry nebo skvělé sušené šunky a salámy.
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šefkuchaři Lukáš Hlaváček z Terasy U Zlaté studně a Igor Chramec z restaurace CODA vás opět po roce zvou na svoje menu, tentokrát na téma latinsko-americké speciality. Dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek v exkuzivních podnicích, ochutnejte skvělé menu a vyberte svého „vítěze“! Dárkové poukázky na tuto akci jsou hezkým vánočním dárkem.
Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku také v prosinci přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.
VÍCE INFORMACÍ O PALÍRNĚ
Palírna Radlík, která je známá svými skvělými ovocnými destiláty přišla na trh s novinkou, trojici zajímavých whisky, z nichž poslední, aktuálně uvedená do prodeje, je z čokoládového sladu a o které palírna sama říká, že je to kofila v tekuté formě. Jedná se o limitovanou edici jen několik set lahví, single cask a zcela jistě zajímavý vánoční dárek.
Zvěřinové speciality v Plzeňské restauraci Anděl
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Plzeňská restaurace Anděl nabízí několik zvěřinových specialit. Ochutnáte například zvěřinovou paštiku s chlebem, černý zvěřinový burger s šípkovou majonézou a uzeným sýrem, kančí výpečky a bramborovými šiškami a červeným zelím. Zvěřinu zapijete nejlépe místním plzeňským pivem z tanku.