podzim 2024
Podzimní menu v restauraci Červený jelen
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Od 10. října nabízí šéfkuchař Marek Fichtner a jeho tým v restauraci Červený jelen zbrusu nové podzimní menu. Ochutnejte srnčí ragú se švestkovou omáčkou, jelení kýtu se svíčkovou omáčkou, bramborovou rösti s modrým sýrem a čekankou, salát „Gočár“ s čerstvým sýrem a čekankovými puky nebo „Bon Repos“ s grilovanou dýní a pivním dresinkem nebo speciality i grilu – sirloin steak, Rib Eye nebo Tenderloin se zlatou medailí z World Steak Challenge 2023.
Akce 1+1 ústřice zdarma v restauraci La Gare
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Ve francouzské restauraci La Gare opět spustili oblíbenou víkendovou akci 1+1 ústřice zdarma. Platí vždy jen do vyprodání zásob daného víkendu.
Aktuální nabídka ústřic: Gillardeau n°3, Fine de claire n°2 nebo Oysri special n°2.
Hudební degustační večer v restauraci Coda
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Originální kombinaci 7-chodového degustačního menu „Ennio Morricone“ s vinným párováním a živou hudbou v podobě Bohemia Quartetu nabízí 9.11.2024 od 19 hodin restaurace Coda. Kromě hudebního zážitku si vychutnáte i carpaccio z chobotnice, marinované artyčoky, filet z kambaly se slávkami a olivami Kalamata nebo jelení hřbet s jalovcem a houbami.
VÍCE INFORMACÍ O PIVNICI
Pivní výčep Pult ze skupiny Ambiente slaví 3 roky provozu a při té příležitosti obměnil portfolio nabízených ležáků na čepu. Kromě zavedeného plzeňského a budějovického piva se nově můžete těšit na Únětickou 12°, ležák 12°zpivovaru Permon, ležák z klášterního pivovaru Porta Coeli a ležák Jura 12°z pivovaru Chroust. Na zdraví!
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Kreativní šéfkuchař Radek David a šéfkuchař Andrej Mišutka nově vládnou kuchyni ve Vinografu na Senovážném náměstí a připravili rovnou podzimní menu plné lákavých specialit. Ochutnejte například ceviche z pražmy, perličku s restovanými houbami, daňčí hřbet s pastinákovým pyré nebo z dezertů výborné maracujové tiramisu.
VÍCE INFORMACÍ O PIVOVARU A RESTAURACI
Pivovar a restaurace U Tří růží připravil novou podzimní nabídku. Z hlavních chodů nechybí kynutá slaná buchta plněná trhaným vepřovým s liškovou omáčkou, vepřová žebra v mangovo-zázvorové marinádě nebo kuřecí supreme na grilu s ratatouille. Pro menší hlad pak smažená gouda zapečená čedarem se salátem a hranolkami nebo výběr nakládaných sýrů v bylinkách.
Nejen zvěřina v podzimní nabídce Chateau Trnová
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Chateu Trnová zve kromě originálního prostředí také na podzimní degustační menu o 6 chodech. Čeká Vás carpaccio z lososa a halibuta s mořskými plody, krémová polévka z pečených kaštanů, jako hlavní chod filet ze srnčího hřbetu s ořechovou krustou a petrželovými špeclemi. Následuje výběr sýrů a dezert v podobě fondantu z hořké čokolády. Menu lze doplnit vinným párováním.
V nabídce je i 3-chodové menu – sýr saint maure pečený v pistáciové krustě, supréme na marinovaných hříbkách a švestkový Gȃteau s mandlovým krémem. V podzimní nabídce a la carte pak nechybí zauzený pršut z hřbetu divočáka, treska sous-vide v Bouillabaisse omáčce nebo tagliatelle s lanýžovým krémem.
Podzimní nabídka restaurace Altány Kampa
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Altány Kampa uprostřed stejnojmenného pražského parku zve na nové podzimní menu. Ochutnáte carpaccio z chobotnice, paštiku z kachních Foie Gras, hovězí tatarák s tatary, grilované krevety s arašídy a koriandrem, jehněčí brzlík, batátové gnocchi s gorgonzolou, ořechy a guanciale, pečený vepřový bok se salátem z červeného zelí, konfitované kachní stehno s bramborovým knedlíkem a červeným zelím a mnoho dalších specialit.
Nové podzimní menu v restauraci Spojka Karlín
VÍCE INFORMACÍ O AKCI
S podzimem nabízí restaurace Spojka Karlín nové sezónní speciality. Pochutnejte si na grilované dýni v neobvyklé kombinaci se stracciatellou a guanciale, paštiku z kachních jater, kachní prsa s červenou řepou a švestkami, bao bun se smaženým kuřetem, filet z pražmy nebo těstoviny s fondue z gorgonzoly a karamelizovanou cibulí.
Zvěřinové speciality v restauraci Sou100
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Žižkovská restaurace Sou100 připravila v říjnu zvěřinové speciality. Ochutnáte zvěřinový vývar, daňčí na smetaně s knedlíkem, jelení ragú se špeclemi a výpečky z divočáka s bramborovým knedlíkem a kedlubnovým zelím.
Nové dezerty v restauraci Paloma Průhonice
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Paloma Průhonice zve na nové podzimní variace dezertů. Ochutnejte konfitované jablko se skořicí, smetanový mousse a čokoládová poleva nebo odpalované těsto plněné vanilkovým krémem a nugátovou čokoládou. Novinkou jsou také slané plněné mini-croissanty.
Nově otevřená italská restaurace Farina
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V Hybernské ulici v centru Prahy se představuje nově otevřený podnik Farina. Na konceptu italské kuchyně se zde podílí italský restauratér Riccardo Lucque. Restaurace Farina nabízí těstoviny vlastní výroby z kvalitní italské mouky, chobotnici, kalamáry nebo krevety na grilu a nesmí chybět ani variace pizzy z originálních italských surovin.
Nové menu v restauraci Dejvická 34
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Italská restaurace Dejvická 34 slaví 5 let provozu a šéfkuchař Tomáš Černý připravil nové menu plné specialit. Hovězí tataráček s lanýžovou pralinkou, dýňová polévka s kokosovým mlékem a krevetami, telecí jazyk s jablečným pyré, škvarky a grilovaným římským salátem, filet z ropušnice s nakládanými houbami, lanýžem a černým kořenem, grilovaná chobotnice s paprikovou omáčkou a šafránovými arancini a mnoho dalšího.
Nové bistro v new yorském stylu Station Anděl
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Široká nabídka autentických hot dogů v new yorském stylu, nachos, kanadské Poutines (dvakrát smažené hranolky se sýrem a omáčkou) a navíc všechny hot dogy i ve vegetariánské variantě, to je nově otevřené street food bistro na Smíchově. Nechybí celoroční zahrádka.
Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku na podzim přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.
Speciality v restauraci Mincovna
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V restauraci Mincovna připravil šéfkuchař David Kalina na říjen speciální menu. Ochutnáte dýňovou polévku s chilli a dýňovým olejem, houby na másle se smaženým vejcem, segedín z vepřového žebra sous vide s omáčkou z kysaného zelí s uzenou paprikou a pečeným bramborem, kančí hřbet s dýňovými krokety a brusinkovou omáčkou a borůvky s vanilkovým krémem.
Speciality v restauraci La Casa Trattoria
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V italské restauraci La Casa Trattoria se můžete těšit na nové podzimní speciality v menu. Noky s liškami, gorgonzolou a salsicciou, grilovaná chobotnice s dýňovým pyré, filet z platýze s kus-kusovým salátem a variace mořských plodů.