Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v květnu 2019

Jarní speciální menu v restauraci hotelu Hoffmeister

Restaurace Ada v hotelu Hoffmeister má na druhou polovinu května v nabídce speciální gurmánské menu. Hlavním prvkem menu jsou tataráky. Můžete se těšit na jarní variantu – chřestový tatarák s marinovaným lososem, červenou řepou a dijonskou hořčicí, dále pohankový tatarák s grilovanou krevetou, avokádem, smaženými jalapeňos, cheddarem a créme fraîche nebo telecí tatarák s kapary, sušenými rajčaty, chlebovým chipsem a mizuna salátem.

Více informací o restauraci na www.hoffmeister.cz/restaurace

Jarní speciální menu v restauraci hotelu Hoffmeister
Jarní menu v restauraci Café Savoy

V Café Savoy ze skupiny Ambiente se rozhodli obohatit svou stálou nabídku o nové pokrmy z jarních surovin. Salát s kozím sýrem, pečenou řepou a vlašskými ořechy, polévku z květákového pyré, kuřecí supréme na paprice se špeclemi, foie gras s pyré a omáčkou z červeného zelí a jablečným košíčkem, kachní prso s levandulí, kachní kroketou a bramborou kaší, steak na ohni s pečeným celerem a omáčkou Périgourdine a z dezertů také kynuté lívance se studenou omáčkou z jahod, rebarbory a vanilky a další speciality.

Více informací o restauraci na cafesavoy.ambi.cz

Jarní menu v restauraci Café Savoy
Grilování v Chateau Svatý Havel, 30. května

V zámecké restauraci Chateau Svatý Havel proběhne ve čtvrtek 30. května od 17 hod. grilování pod širým nebem. Můžete se těšit na 3 chodové menu, které nabídne např. grilovaný kozí sýr v jarním těstě s brusinkami, cuketový krém s bramborovou slámou, grilované mušle sv. Jakuba s krevetami, pečenými baby žampiony, pyré z černého kořene a omáčkou z kapar, dále rib eye steak se zeleninou na grilu, pažitkovým pyré a pepřovou omáčkou nebo jehněčí kotlety se špenátovou omeletou a pečenými grenaille brambůrky. Jako dezert flambovaný ananas nebo zámecké lívance s borůvkami.

Cena za osobu: 745 Kč

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel
Jarní menu v restauraci hotelu Hoffmeister

V restauraci Hotelu Hoffmeister si pro Vás připravili nové jarní menu. V nabídce naleznete tygří krevety v panko krustě s mangovou salsou, sezamem, mangoldem a koriandrem, polévku z jeruzalémského artyčoku s uzeným kachním prsem a medvědím česnekem, chřestové risotto
s cherry rajčaty, špenátem a hráškovými lusky, prsíčko z kukuřičného kuřete s šafránovým risottem
a pestem ze sušených rajčat, telecí filet mignon s polentou, baby karotkou, pečenou šalotkou, lusky a omáčkou z portského vína a řadu dalších pokrmů. Na závěr např. čokoládové brownies z čerstvé řepy s višněmi, ořechy a quinoa chipsem.

Více informací o restauraci na www.hoffmeister.cz/restaurace

Jarní menu v restauraci hotelu Hoffmeister
Nové menu v Home restaurant

V restauraci Home si pro Vás připravili nové jarní menu. Fermentovaná pšenice se zeleninou
a cizrnou nebo řízek z lilku s tomatovým salátem a jogurtem, ze statku trhaný hovězí burger
s karamelizovanou cibulí, okurkami, vyzrálým sýrem a hranolkami, z lesů a luk např. kančí kolínko na pivě s řepou, mačkanými bramborami a křenem, z jezer a řek divoká kachna se soleným fenyklem, krémem s lesními bylinkami, nakládanou šalotkou a zvěřinovým jusem a mnoho dalšího. Dezerty nabízí např. krupicovou kaši s medem a rebarborovou zmrzlinou nebo čokoládový dortík s višňovým gelem.

Více informací o restauraci na www.home-restaurant.cz

Nové menu v Home restaurant
Nové menu v restauraci Triton

Triton Restaurant přichází s novým menu, ze kterého budete moci ochutnat např. tatarák z uzeného úhoře s kaviárem z jesetera, hrubozrnnou hořčicí, žloutkem, zauzenou smetanou, okurkou, hruškou a vanilkou, karotkovo-zázvorovou polévku s kokosem, pomalu pečené kachní prso přelité pomerančovou omáčkou s bramborovými špičkami, vinným červeným zelím a šalotkou, japonský Wagyu Rib Eye steak s rozmarýn demi-glace, pastinákem, Pak Choi v černé tempuře, zeleným chřestem, hráškem a uzenou dýní, telecí filet steak s krémovou smržovou omáčkou a porkovo-bramborovým pyré a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.tritonrestaurant.cz

Nové menu v restauraci Triton
Nové menu v Potrefené huse Bohnice

Jídelní lístek restaurace Potrefená husa v Bohnicích nyní nabízí řadu novinek, např. nakládaný plesnivec s cibulí, česnekem a bylinkami, marquézu s jehněčím masem a domácí hrubozrnnou hořčicí, husí kaldoun se širokými nudlemi, zeleninou a masem, libový vepřový bůček s moravským zelím a houskovým knedlíkem, krkovici na rozmarýnu s česnekem a sekaným černým pepřem v kombinaci s cibulovými kroužky, filírované husí prso s křupavou asijskou zeleninou a Hoisin omáčkou a z dezertů tzv. Muziku – teplý kompot s ovocem naloženým v rumu se zakysanou smetanou a ořechy.

Více informací o restauraci na www.phbohnice.cz

Nové menu v Potrefené huse Bohnice
Nové menu v restauraci Kalina Anežka

Restaurace Kalina Anežka se na jaře rozhodla pozměnit svou stálou nabídku a obohatit menu
o nové pokrmy. Zmínit můžeme uzeného lososa Label Rouge s hráškem, křepelčím vejcem
a kaviárem, hovězí consommé s játrovými knedlíčky, specialitu šéfkuchaře Miroslava Kaliny ve formě telecího brzlíku s hráškem, žloutkovou kroketou a Pata negra, mléčné jehněčí kotletky s fava fazolemi, cuketou, paprikou a špenátem nebo filet mignon s morkovým krémem, brioche, lesními houbami a špenátem. Jako sladká tečka na závěr je v nabídce flambovaná čokoládová koule
a domácím sorbetem a další dezerty.

Více informací o restauraci na anezka.kalinarestaurant.cz

Nové menu v restauraci Kalina Anežka
Sezónní menu v restauraci Bellevue

V restauraci Bellevue se můžete nově těšit na sezónní pokrmy připravené z lokálních jarních surovin. Speciální menu šéfkuchaře Marka Šády nabídne např. tresku s bramborami Grenaille dochucenou slanorožcem s petrželovou majonézou a kaviárem, dále jehněčí hřbet a konfit s růžičkovou kapustou, polentou, šalvějem a limetkou, telecí svíčkovou s hráškem, houbami a Périgourdine omáčkou nebo králíka s řepou, špenátem a špekem.

Více informací o restauraci na www.bellevuerestaurant.cz

Nové menu v Café Buddha Norská

V Café Buddha mají nyní k dispozici novou stálou nabídku s řadou zajímavých pokrmů. Buddha ramen ze sedm hodin taženého hovězího vývaru se zázvorem, rýžovým vínem, nudlemi, zeleninou
a vejcem, domácí knedlíčky dim sum s krevetou, vepřovým a hovězím masem servírované
s aromatickou sójovou omáčkou, křupavého měkkoschránkového kraba s kokosovou omáčkou se žlutým chilli, galangalem, kurkumou, citrónovou trávou, limetovými listy, vejcem a koriandrem podávaného s jasmínovou rýží, royal pad thai s krevetami, jižanské skleněné nudle s hovězí svíčkovou a pikantní omáčkou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na https://cafebuddha.cz/

Nové menu v Café Buddha Norská
Nové menu v restauraci Il Capitano

Italská restaurace Il Capitano připravila nové jarní menu. Burrata s restovanými rajčaty, zauzený krevetový tataráček s česnekovým krémem a limetkovým gelem, carpaccio ze svatojakubských mušlí, carpaccio z jelena s kaštanovým krémem a borůvkovým želé, hovězí tataráček s emulzí
z křepelčích vajec, linguine se srdcovkami, krevetové ravioli s chřestovou omáčkou a mušlemi, kopřivové risotto s langustýnkami a straciatellou, filet ze smuhy a bisque - celerovým krémem, steak z telecí svíčkové s lanýžovou omáčkou, chobotnice na grilu, citrónový dort s jogurtovou zmrzlinou
a další speciality.

Více informací o restauraci na www.ilcapitano.cz

Nové menu v restauraci Il Capitano
Nové menu v La Republica

Restaurace La Republika přichází s novou stálou nabídkou. Nově nabízené pokrmy si budete moci od středy do soboty vychutnat za doprovodu živé hudby. Z menu například grilovaná zvěřinová klobása, trhané vepřové kolínko v žemli se slaninou, pikantní omáčkou a cibulkou, kachní prso konfitované v sádle s bramborovými plackami a dušeným kapustovým zelím, grilovaná vepřová žebírka v pikantní pivní marinádě servírovaná s česnekovým dipem a kozími rohy, biftek na grilu
z hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou a zámeckými bramborami s cibulkou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.larepublica.cz

Nové menu v La Republica
Nové menu v restauraci Ungelt

Luxusní restaurace Ungelt s příchodem jara připravila nové menu. Těšit se nyní můžete na tataráček z mušlí Svatého Jakuba s tygří krevetou a zmrzlinou z uzené makrely, polévku Sauvignon Blanc
s trhanou karotkou a stročky, kačeří prsa s kroketou z kachních stehen, hlívou královskou, hovězí Rib-eye steak Aberdeen Angus s foie gras, černým lanýžem a baby artyčoky a z dezertů ochutnáte například chlazenou polévku z bílé čokolády a karamelovou zmrzlinou nebo kávové créme brulée
a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.restaurant-ungelt.cz

Nové menu v restauraci Ungelt
Nové menu v restauraci Deer

V restauraci Deer připravili nové menu. Těšit se můžete na zvěřinovou paštiku s jablky na celerovém tataráčku s mandlovou drobenkou, marinovanými houbami a brusinkovým kompotem, salát
s avokádem, olivami, paprikovou marmeládou, rajčaty a ricottou, hráškový krém, chřestové risotto
s liškami sypané parmazánem a z masových pokrmů například daňčí osso buco se zvěřinovou salsicciou a karotkou nebo lososový steak s hráškovým pyré a jarním salátkem.

Více informací o restauraci na www.deerprague.com

Nové menu v restauraci Deer
Nové menu v restauraci Sou100 Žižkov

V případě nabídky nových pokrmů v restauraci Sou100 si skutečně každé své sousto vychutnáte.
Z menu ochutnejte paštiku z kachních jater s hruškovým rozvarem a ostružinou, morkovou kost pečenou s bylinkovou strouhankou, z hlavních jídel grilovanou panenku s tuřínovým pyré s liškami, škvarky a slaninovým prachem, dále kachní prso se švestkovou omáčkou a bramborovými škubánky, z grilu v nabídce vepřová játra s cibulovou marmeládou, na závěr dukátové buchtičky
s krémem a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.sou100zizkov.cz

Nové menu v restauraci Sou100 Žižkov

Květnové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař Ondřej Slanina pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové
6 chodové degustační menu. Rolka ze zauzeného lososa s kaviárem a okurkovou pralinkou, špenátový krém s česnekovou brioškou, drůbeží terinka s rýžovým nákypem, tempura treska
s hráškovým krémem, vepřová panenka s chřestem, pošírovaným vejcem a bramborovým pyré
a pistáciové brownies s angreštovým krémem.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel
Nové menu v restauraci Pagana

Italská restaurace Pagana na jaře přichází s novinkami ve své stálé nabídce. Slávky na bílém víně
s fenyklem a pomerančem, polévka z pečených rajčat s taleggio pěnou, sépiové risotto s pomalu pečenými kalamáry, na másle pečená treska podávaná s hráškovým pyré, beurre blanc
a maniokem, dále perlička sous-vide servírovaná s batáty dochucená chilli a balsamicem, hovězí plátky s rukolou, borlotti, parmazánem, ligurskými olivami a kapary a z dezertů si pochutnáte např. na ricottovém dortíku s rebarborou, jahodami, pistáciemi a anýzem nebo na čokoládové pěně
s mučenkou, malinami a mandlovou drobenkou.

Více informací o restauraci na www.pagana.cz

Nové menu v restauraci Pagana
Restaurace La Gare po rekonstrukci

Restaurace La Gare po náročné rekonstrukci otevřela se zcela novým designovým interiérem.
V nových luxusních prostorách si stále můžete vychutnat speciality francouzské kuchyně šéfkuchaře Jana Kvasničky a také některý ze steaků ze stařeného hovězího masa připravovaných na novém otevřeném grilu. Z aktuálního menu také ochutnejte například hovězí tataráček s lanýžovým krémem a nakládaným žloutkem, smažené telecí dršťky v omáčce z pečených paprik, jelení bourgignon nebo slávky pečené na borovicovém jehličí.

Více informací o restauraci na www.lagare.cz

Restaurace La Gare po rekonstrukci
Jarní menu v restauraci La Loca

Novinky připravil šéfkuchař Radim Gerlich s použitím oblíbených sezónních surovin – chřestu, hrášku či čerstvých bylinek. V menu figuruje salát se zeleným a bílým chřestem, malinami a prosciuttem, sabich sandwich plněný lilkem a humusem, ravioli s houbami a ricottou v chřestové omáčce nebo risotto
s hráškem, máslem a jehněčím brzlíkem sypané parmazánem. Specialitou menu je hovězí steak Picanha s kedlubnovým pyré.

Více informací o restauraci na togethertastesbetter.cz

Jarní menu v restauraci La Loca

Farmářské trhy v Praze na Náplavce

V květnu přímo od českých farmářů nakoupíte jarní čerstvé bylinky, zeleninu, čerstvé hovězí, jehněčí
i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko
a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, jarní květiny, sazenice a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

Degustace vín ve Vinografu

Ve Vinografu Míšeňská připravili na každý měsíc mimořádné degustace vín, které vás potěší.

Již 19. května se můžete těšit na zpívanou degustaci se sommeliérkou a zpěvačkou Zizi Veselou, která vám během večera představí řadu zajímavých vín.

Více o akci na vinograf.cz/vinograf-akce

Degustace vín ve Vinografu

Kurzy vaření v Chefparade v květen

Škola vaření Chefparade připravila na květen řadu zajímavých kurzů.

Například nový kurz zaměřený na rybí speciality, kde se naučíte připravovat správně rybí vývar, zadělávanou rybí polévku s pečenou houskou a hráškem, kapra na modro s bramborem a candáta v česnekovém oleji s máslovou omáčkou, čerstvou majoránkou a žlutým hrachem.

Z dalších květnových novinek za zmínku stojí kurzy na odpalované těsto, české klasické omáčky nebo speciality indonéské kuchyně.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2019 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz