Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v březnu 2019

Nové jarní menu v restauraci Balu Kitchen

Šéfkuchař restaurace na Krejcárku připravil nové jarní menu.

V rámci jarního menu restaurace Balu Kitchen se můžete těšit na nové speciality. V menu nyní najdete grilované foie gras s křupavým toastem, paté manchego a rukolou, krém z medvědího česneku s chlebovým krutonem, hovězí steak v kombinaci s bulgurem, quinoou a marinovanou cibulkou, medailonky z vepřové panenky s dýňovým pyré, pancettou a gratinovanými cherry rajčátky, filátka pražmy se zeleninkou na másle a fazolemi edamame, z dezertů pistáciový dort zdobený jedlým květem s omáčkou z broskví a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci www.baluproject.cz/balu-kitchen

Nové jarní menu v restauraci Balu Kitchen
Chuť Burgenlandu v Blue Wagon s H. Preisingerem, 28. března

Restaurace Blue Wagon pořádá 28. března od 19 hod. degustační večer s 8-chodovým degustačním menu. Pokrmy Burgenlandské kuchyně doplní vína z vinařství Weingut Helmut Preisinger. V rámci speciální nabídky ochutnáte např. uzeného pstruha přelitého koprovou omáčkou s ředkvičkami, cuketou a zakysanou smetanou, maďarskou rybí polévku halászlé, bramborovou placku se špekem, jablky a mariánkou, pečené husí prso s přílohou ve formě pyré z červeného zelí
a krupicovým nokem, nebo čokoládový mousse s třešněmi a skořicovou oplatkou.

Více informací o restauraci na www.bluewagon.cz

Degustační večeře v Blue Wagon
Speciální menu v restauraci CzecHouse Grill & Rotisserie

Speciality, které zajímavě a hravě kombinují chut a vzhled, připravili na březen pod názvem Překvapte své smysly, v restauraci CzecHouse Grill & Rotisserie hotelu Hilton Prague.

Ochutnáte křupavé rýžové špagety s omáčkou Carbonara, prachem ze sušeného špeku Guanciale
a kaviárem z parmezánu, "kámen" z jemně pikatní polévky Gazpacho s jedlými květy, Caprese špagety s bazalkovými chipsy, celer s paprikovým krémem a crumble z černých oliv nebo šachovnici
z kokosového želé a Pina Colada želé s figurkami z bílé a tmavé čokolády.

Více informací o restauraci http://www.hiltonprague.com/restaurace-a-bary

Speciální menu v restauraci CzecHouse Grill & Rotisserie
Nové menu v Kalina Kampa

Restaurace Kalina Kampa si připravila pro své zákazníky novinky. Menu zahrnuje třeba salát s jablky, řepou, brusinkami, mákem a kozím tvarohem, sumce pečeného na uzeném másle s teplým čočkovým salátem a krémovou omáčkou s bystročického zelí, kančí pečeni po burgundsku
s nastavovanou kaší a jelítkem, perličku na paprice s krupicovými noky a dušeným pórkem, kroupové rizoto se zastřeným vejcem, hlívou královskou, smrži a parmazánovou pěnou, jako dezert naleznete v nabídce například povidlové buchty s rumovým šodó a makovou zmrzlinou.

Více informací o restauraci na kalinarestaurant.cz/kampa/

Nové menu v Kalina Kampa
Jarní menu v restauraci Mlýnec

Šéfkuchař Marek Šáda připravil v restauraci Mlýnec několik nových jarních specialit.

Ochutnáte sivena s avokádem, čočkou beluga a kysaným zelím, telecí brzlík s estragonovou omáčkou a černým kořenem, konfit z perličky a prso z perličky s pomelem, arašídy a kerblíkem
a jako dezert větrník s čokoládou a vanilkou.

Více informacích o restauraci na www.mlynec.cz

Jarní menu v restauraci Mlýnec
Novinky v menu restaurace Bellevue

Restaurace Bellevue do svého menu nově zahrnula řadu nevšedních pokrmů. Z předkrmů se můžete těšit na foie gras s uzeným celerem a jablky, kozí sýr s tuřínem a hruškou nebo jesetera
v kombinaci s křenem, bílým zelím a fialovými bramborami. Jako hlavní chod se představí topinamburové velouté s foie gras, jablíčkem Granny Smith dochucené koriandrem, mořský jazyk
s cizrnou a houbami a srnčí hřbet s červeným zelím, lískovými ořechy a jalovcem. Na závěr Vaše chuťově buňky potěší hruškový tarte tatin.

Více informací o restauraci na www.bellevuerestaurant.cz

Novinky v menu restaurace Bellevue
Novinky v restauraci Kandelábr

Ve vyšehradské restauraci Kandelábr na Vás čeká nové menu. Ochutnáte třeba smaženou mozarellu s pikantním tomatovým dipem, hot dog z udírny s kari a fazolemi, jalapeňos, hořčicí
a cibulkou, hovězí španělský ptáček plněný špekem, párkem, vejcem a kyselou okurkou s omáčkou
z restované cibule s hořčicí, brambory s pancettou a listovým salátem, rukolou, fazolkami a sázeným vejcem přelité sladko-kyselým dresinkem, vepřovou panenku sous vide s anglickou slaninou
a pečeným česnekem, mix na lávovém grilu se zeleninou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.restaurantkandelabr.cz

Novinky v restauraci Kandelábr
Tataráčky v restauraci Sokolovna Průhonice

Speciální tataráčkové menu nově v březnu najdete v restauraci Sokolovna Průhonice. Na své si přijdou milovníci masových, rybích i zeleninových variant. Menu nabízí tataráček z červené řepy
s marinovaným tofu, balsamico kaviárem, listovým salátem a vlašskými ořechy, telecí tataráček
s lanýžovou majonézou, parmezánem, kapary a křepelčím vejcem nebo tataráček z tuňáka s avokádem, sójovou omáčkou, sezamovými semínky, listovým salátem, řasami wakame, ředkví
a šalotkou.

Více informací o restauraci na www.sokolovnapruhonice.cz

Tataráčky v restauraci Sokolovna Průhonice
Snídaně v Créme de la Créme

Ve Zmrzlinovém salonu Créme de la Créme na Národní je nově v nabídce také snídaňové menu. Sladké i slané snídaně si zde můžete vychutnat po celý den. V menu najdete především obložené chleby z Esky lehce pečené na másle s pražskou šunkou a sýrem nebo sázeným vejcem. Dále se můžete těšit na míchaná vejce s lososem, salát s mozzarellou nebo tofu, řecký jogurt s domácí granolou a ovocem, pohankové palačinky s nutellou, marmeládou, jablky a šlehačkou nebo s rajčaty a tofu, preferujete-li je na slaný způsob. Kromě snídaňových pokrmů můžete i nadále sáhnout po řemeslné zmrzlině nebo domácích dortech.

Více informací o restauraci na www.cremecreme.cz

Snídaně v Créme de la Créme
Den svatého Patrika v restauraci Na Farkáně, 11. - 17. března

Oslavte významný irský svátek v restauraci Na Farkáně. Menu nabízí Shephard´s pie z mletého masa pokrytý bramborovo-sýrovým pyré, smetanovou polévku Chowder s mořskými plody, tresku v těstíčku s hranolkami, pomalu dušené skopové Irish stew s bramborami, kořenovou zeleninou a tymiánem, hovězí burger s glazovanou červenou cibulkou v irském pivě v sezamové housce s hranolky a na závěr kváskový chlebíček se sušenými rozinkami. Speciální akce na irskou whiskey a k jídlu si můžete vychutnat pivo Guinness.

Více informací o restauraci na www.nafarkane.cz

Den svatého Patrika v restauraci Na Farkáně
Degustace vín ve Vinografu

Ve Vinografu Míšeňská připravili mimořádné degustace vín, které vás potěší.

Již 20. března se můžete těšit na degustací vín z Chateau Mělník, kterou povede hlavní sommeliér Zdeněk Kršiak.

Více o akci na vinograf.cz/vinograf-akce

Degustace vín ve Vinografu
Asijská kuchyně v restauraci Columna

V Restauraci Columna je od 5. března mají v nabídce také speciální asijské menu, které nabídne sushi a další asijské pokrmy. Těšit se můžete na polévku Tom Kha Kai s trhaným kuřecím masem, chilli, hlívou ústřičnou a kokosovým mlékem, soba nudle s teriyaki omáčkou, pak choi, sezamem, kalamáry, krevetami a jarní cibulkou, dále variace sushi (futomaki a nigiri) a dezert v podobě chia pudingu z kokosového mléka s kešu oříšky, mangem a mátou

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Asijská kuchyně v restauraci Columna
Snídaně v Christmas Restaurant

Žižkovská restaurace Christmas zve na snídani denně od 8 do 14 hodin. Rolované palačinky se sýrem Cottage a třešněmi, omeleta s uzeným lososem, avokádem a jemným sýrem, tradiční křupavý croissant na slaný či sladký způsob a mnoho dalšího. V nabídce rovněž snídaňové sety, např. míchaná vajíčka s pečivem, slaninou, koktejlovými párečky, teplým nápojem a fresh pomerančem nebo sklenkou šumivého vína.

Více informací o restauraci na christmas.restaurant

Snídaně v Christmas Restaurant
Nové menu v restauraci Blue Wagon

V Blue Wagon, restauraci na Královských Vinohradech, podávají nové menu.

Kachní carpaccio s foie gras a cibulovým gelem, bažantí vývar s lanýžem, mušle Sv. Jakuba
s květákem, ořechy a rozinkami, kachní prsa se zelím a bramborovou kroketou, jelení hřbet
s růžičkovou kapustou, černým kořenem, čokoládou a jeleními kroketami, hovězí žebra
s bramborovo cibulovým pyré, hřbet z králíka s nádivkou a kapustou, pošírovaný halibut
s květákovým pyré a další speciality.

Více informací o restauraci na www.bluewagon.cz

Nové menu v restauraci Blue Wagon
Nové menu v restauraci Xclusive Society

Restaurace Xclusive Society přichází od února s novým a la carte a brunch menu. Těšit se můžete na restované krevety s dýní a topinamburem, bouillabaissu, pečenou perličku se shimeji houbami, ječmenem a šalotkou, chobotnici na grilu v kombinaci s cizrnovým pyré, petrželí, rajčaty a olivami, dezerty nabídnou např. fondant z ekvádorské čokolády s vanilkovou zmrzlinou. Nabídka na dopolední brunch zahrnuje vejce benedikt s uzeným lososem a holandskou omáčkou, lívance s horkými višněmi a čokoládovou omáčkou, bruschettu s grilovanou zeleninou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.xclusivesociety.cz

Nové menu v restauraci Xclusive Society
Nové menu v Potrefené huse Na Verandách

Šéfkuchař Potrefené husy Na Verandách připravil nové zimní menu.

Vepřový bok uzený na třešňovém dřevě s dipem ze sušených švestek, taštičky plněné trhanou kachnou, kuřecí prso sous-vide s pečenou kořenovou zeleninou a demi glace, steak z hovězí veverky s gratinovanými bramborami a pepřovou omáčkou a palačinky s povidly, s karamelovým sladem
a švestkovou zmrzlinou s mákem.

Více informací o restauraci na www.phnaverandach.cz

Nové menu v Potrefené huse Na Verandách

Kurzy vaření v Chefparade v březnu

Škola vaření Chefparade připravila na březen řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na tradiční speciality vietnamské kuchyně, kde se naučíte připravovat správně mangový koktejl, studené závitky Goi cuon s krevetami, hovězí polévku Pho bo s rýžovými nudlemi a jarní cibulkou, placičky plněné bůčkem, mungo výhonky a krevetami, marinovaný grilovaný bůček s rýžovými nudlemi a další.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

Březnové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař Ondřej Slanina pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové
6 chodové degustační menu.

Kalamárový koktejl se salátem a avokádovým krémem, krémová bramborová polévka s pěnou
z hovězího jazyku, králičí ravioli se škvarky a špenátovým krémem, mořský úhoř na grilu se smrži
a petrželovým pyré, jehněčí kolínko s kukuřičnou nádivkou a slaný karamelový cheesecake
s rebarborovým gelem.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel
Polární treska v Kampa Parku

Noblesní restaurace Kampa Park na Vltavě přímo u Karlova mostu připravila od 18. ledna až do poloviny března speciální menu z polární tresky,

Tresčí játra s jarní cibulkou, tresčí játra s citrónovým gelem a jarní cibulkou, polévka z tresky
s citrónovou trávou a kokosovým mlékem, pečená polární treska s květákovým pyré, omáčkou beurre blanc se srdcovkami a tapiokovými perlami a jako dezert sladká rýže s malinovou omáčkou, mandlemi a sorbetem.

Více informací o restauraci na www.kampagroup.com

Polární treska v Kampa Parku

© 2008-2019 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz