Novinky a akce v restauracích v Praze

září 2024

Podzimní sladké novinky v restauraci Paloma Průhonice

Restaurant Guide: nové zákusky v Paloma Průhonice

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Paloma Průhonice zve na nové podzimní variace dezertů. Ochutnejte konfitované jablko se skořicí, smetanový mousse a čokoládová glasage nebo odpalované těsto plněné vanilkovým krémem a nugátovou čokoládou. Novinkou jsou také slané plněné mini-croissanty.

Akce 1+1 ústřice zdarma v restauraci La Gare

Restaurant Guide: ústřice v la Gare

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Ve  francouzské restauraci La Gare opět spustili oblíbenou víkendovou akci 1+1 ústřice zdarma. Platí vždy jen do vyprodání zásob daného víkendu.
Aktuální nabídka ústřic: Gillardeau n°3, Fine de claire n°2 nebo Oysri special n°2.

Symposium Culinary Prague 2024

Symposium Culinary Prague 2024

VÍCE INFORMACÍ O AKCI

Zveme vás na již desátý ročník úspěšného kulinářského Symposia nejen pro profesionály Culinary Prague, který se koná v divadle Hybernia 14. října. Přijede opět celá řada slavných michelinských šéfkuchařů, kteří zde předvedou svoje dovednosti.

Degustace vín v restauraci Hoffmeister

Restaurant Guide: festival vín Hoffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace hotelu Hoffmeister pořádá v sobotu 25.9.2024 od 18:00 do 22:00 hodin prezentaci více než stovky zajímavých vín z desítky zemí oblasti Středomoří. Chybět nebude ani živá hudba, středomořské speciality formou bufetu a tombola. Pro mimopražské hosty je možné ubytování přímo v hotelu Hofmeister za zvýhodněnou cenu.


Nové menu v restauraci Bricks

Nové menu v restauraci Bricks

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Malostranská restaurace Bricks zve na nové menu, které si nejlépe vychutnáte na terase s výhledem na Vltavu. Ochutnejte tataráček z tuňáka, hráškový krém s restovanými smrži, terinu z Foie Gras s brioškou a pomerančovým gelem, linguine s hříbky, humra s pečenou dýní a humřím bisque a espumou ze sladké kukuřice, jehněčí kotletky s artyčoky a jako dezert pistáciový dort s čokoládovou zmrzlinou a malinovým krémem a mnoho dalšího.

Speciality v restauraci U Tellerů

Sezónní speciality v restauraci U Tellerů

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Přijměte pozvání na zářijové speciality do restaurace U Tellerů a ochutnejte lososový tataráček s kaviárem, polévku z pečených rajčat, holandský řízek se sýrem gouda nebo ragú z kukuřičného kuřete. Nechybí ani dezert v podobě dortíku z malinové pěny s čokoládou. Na čepu dobré plzeňské pivo z tanku a možnost posezení na venkovní zahrádce.

Nové menu v Terase U Zlaté studně

Nové menu v Terase U Zlaté studně

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Šéfkuchař Lukáš Hlaváček a jeho tým restaurace Terasa U Zlaté studně přicházejí se zbrusu novým letním menu. Uzené kachní prso s chřestem, čekankou, nashi a ořechy, tuňák s kaviárem, okurkou a uzeným créme fraiche, carpaccio z humra s krevetovým tataráčkem, rajčaty a jablkem, hovězí tatarák s křenovou mátovým pestem, parmezánem a artyčokem, perlička se smrži, kukuřicí a pak choi, jehnščí s hráškem a cuketou, hovězí steak s lanýžem a foie gras a mnoho dalších specialit.


Páteční večery se šampaňským v Augustine

Páteční večery se šampaňským v Augustine

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Jak lépe zakončit pracovní týden než večerem v restauraci Augustine s neomezenou konzumací šampaňského? Každý pátek od 18:00 hodin Vás čeká bezedná sklenka šampaňského JACQUART MOSAIQUE BRUT za příjemných 799 Kč na osobu.
Navíc každý první pátek v měsíci za stejnou cenu i G.H. Mumm Champagne RSRV Rosé Foujita. Připraveno je i párování šampaňského s talířem chuťovek za příplatek 450 Kč

Vína z Baleárských ostrovů v Sabores

Vína z Baleárských ostrovů v Sabores

VÍCE INFORMACÍ O PRODEJNĚ

Znáte vinné odrůdy Callet, Prensal Blanc nebo Manto Negro? Patří mezi unikátní vína z Mallorcy a dalších Baleárských ostrovů, mnohé zdejší odrůdy jinde na světě nenajdete. Nejen tato vína, ale i tapas, olivy, dary moře a mnohé další speciality pak najdete v obchodě se španělskými delikatesami Sabores.

Sezonní menu v restauraci Mlýnec

Sezonní menu v restauraci Mlýnec

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Mlýnec zve na unikátní výhledy na Vltavu a Karlův most – ale také na zářijové novinky ve svém menu: čeká Vás pošírovaná treska, risotto a sezónní houby, listový salát s burattou, broskví a pekanovým ořechem a jako dezert kokosové crème brulée s meruňkami nebo borůvkový větrník s borůvkovým coulis.


Nové menu v restauraci Ginger & Fred

Nové menu v restauraci Ginger & Fred

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě zve na zbrusu novou nabídku: přijďte si pochutnat na grilovaném telecím hřbetu, pečeném hřbetu z muflona se smaženou raviolou z květáku a foie gras nebo grilovaných mušlích sv. Jakuba s lososem marinovaným v řepě. Nechybí ani specialita – Ginger & Fred Dinner Dancing Burger – jemné krůtí prso pečené v lanýžovém másle a 60 dní vyzrálé hovězí Black Angus.

Nové speciality v Malostranské Besedě

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Malostranská Beseda připravila na září nové speciality pro Vaše chuťové pohárky. Ochutnejte pravé krkonošské kyselo, uzené kachní prsíčko s ostružinovou redukcí, jako hlavní chod grilovaný králičí hřbet ve slanině s noky, grilované medailonky z hovězí svíčkové s bramborovými lupínky nebo grilovaný kukuřičný supreme s dýňovým pyré a šípkovou omáčkou.

Specialita v restauraci Bílá Kráva

Specialita v restauraci Bílá Kráva

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Francouzská restaurace Bílá Kráva na Vinohradech přidala na září do svého menu jednu lákavou specialitu. Pečené kůzlečí maso na tymiánu s dýňovým pyré a gratinovanými brambory. Podnik se specializuje převážně na steaky a speciality francouzské kuchyně a další oblíbenou lahůdkou kterou zde můžete ochutnat jsou žabí stehýnka.


Nově otevřená italská restaurace Farina

Italská restaurace Farina

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V Hybernské ulici v centru Prahy se představuje nově otevřený podnik Farina. Na konceptu italské kuchyně se zde podílí italský restauratér Riccardo Lucque. Restaurace Farina nabízí těstoviny vlastní výroby z kvalitní italské mouky, chobotnici, kalamáry nebo krevety na grilu a nesmí chybět ani variace pizzy z originálních italských surovin.

Nové bistro v new yorském stylu Station Anděl

Bistro Station Anděl, nově otevřený podnik na Smíchově

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Široká nabídka autentických hot dogů v new yorském stylu, nachos, kanadské Poutines (dvakrát smažené hranolky se sýrem a omáčkou) a navíc všechny hot dogy i ve vegetariánské variantě, to je nově otevřené street food bistro na Smíchově. Nechybí celoroční zahrádka.

Mušle v La Casa Trattoria

Prague Mussel Week v La Casa Trattoria

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace La Casa Trattoria V Jámě a na Žižkově zvou v rámci akce Prague Mussel Week na speciality z mušlí. Ochutnejte paellu s mušlemi a šafránem, mušle po námořnicku na bílém víně nebo mušle all’Amatriciana s pančetou, česnekem, rajčaty a peperoncino.

Přejít nahoru