Novinky a akce v restauracích v Praze

podzim/zima 2024

Vánoční hot dogy v restauraci Station Anděl

Nové Vánoční hot dogy ve Station Anděl

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Vánoční nabídku hot dogů, inspirovanou ale českými chutěmi, nabízí od 6.12. restaurace Station Anděl. První menu zahrnuje kuřecí řízek v měkké briošce spolu s bramborovým salátem, vajíčkem, majonézou, kyselou okurkou a rajčetem a alternativně si můžete pochutnat i na hot dogové variaci na tradiční český chlebíček.

Nové degustační menu v Salabce

Nové degustační menu v Salabce

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Petr Kunc na Salabce připravil nové degustační menu lákavých specialit. Celer s černým lanýžem a rozmarýnovým olejem, kachní créme brulée v kaldounu s nakládanými houbami, višněmi a pistáciemi, candát s houbovým duxxelles, černým kořenem, kapustičkami, černým česnekem a omáčkou ze smržů, perlička s ostružinovým gelem a texturou z červené řepy a další dobroty.

Nové menu v restauraci Les Moules

Nové menu v restauraci Les Moules

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Les Moules připravila nové menu. Ochutnejte carpaccio z chobotnice s mangem a omáčkou z mořských ježků, sashimi ze svatojakubských mušlí s kapari a tuňákovou omáčkou, foie gras s kumquaty a pomerančovým gelem, wakame salát s marinovaným lososem, mořskou řasou a maracujou, hřbet z divočáka s kaštanovou omáčkou a rakytníkem, kuřecí supreme s hlívou ústřičnou a perigord omáčkou a další speciality.

Nové menu v restauraci Obecní dům

Restaurace Obecní dům, nové menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Obecní dům v srdci Prahy zve na zbrusu novou nabídku. Pochutnejte si na dančím hřbetu s bylinkovým knedlíkem, na variacích z cukety s croissantem, lilkem a patizonem, čeká vás ryba red snapper s kaparovou omáčkou, vepřová pluma s rigatoni a hříbkovou omáčkou nebo chobotnice s bramborami, šafránem a chorizem.


Nové menu v Pivovarském domě Benedict

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Pivovarský dům Benedict připravil na prosinec několik vánočně laděných specialit. Uzený daňčí hřbet s pohankovo houbovým kubou, nadívaná kuřecí roláda s karamelizovanými kaštany a perníkový cheesecake s vaječňákem a šlehačkou. Při milovníky piva šéfkuchař připravil také degustační prkénko, ve kterém ochutnáte 4 piva z vlastní produkce, nakládaný hermelín, utopenec, sýrem a játrovou paštikou.

Nové koktejly v Tretter’s baru

VÍCE INFORMACÍ O BARU

Tretter’s Americký bar v Obecním domě má nové koktejlové menu. Kromě řady nových zajímavých drinků samosebou ochutnáte také vyladěné klasické koktejly. Podnik se nachází v nádherném a jedinečném secesním interiéru s atmosférou amerického baru na přelomu 19. a 20. století.

Nová Špejle v Jungmannově ulici

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Špejle otevřela svojí sesterskou provozovnu v Jungmannově ulici v centru Prahy. I zde se můžete těšit na oblíbené speciality na špejli, které již znáte z Jindřišské, tak i řadu novinek. Ochutnejte tapas ze studené nebo teplé kuchyně, špejle vegetariánské a výborné dezerty. Bohatý výběr vín, koktejlů a pivo z pivovaru Kamenice nad Lipou.

Nové speciality v Hliněné Baště

Nové speciality v Hliněné Baště

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Hliněná Bašta v Průhonicích připravila v novém menu řadu specialit. Například svatojakubské mušle s koriandrovou majonézou a hráškovým pyré, krevety na zázvoru v kokosovém mléce s mangem, wagyu steak s omáčkou chimichurri, mořský ďas na grilu s pyré z batátů a řepy, vepřovou panenku s hříbkovou omáčkou, grilovanou chobotnici se zeleninou, tuňáka s květákem, wasabi a mangovým pyré a mnoho dalšího.



Nové menu v restauraci Buddha Bar

Nové menu v restauraci Buddha Bar

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Ve stylové asijské restauraci Buddha Bar připravili nové menu. Maki sushi s nashi hruškou a foie gras, gyoza knedlíčky s kachními foie gras, sashimi ze svatojakubských mušlí, krevety v panko strouhance s yuzu majonézou, kuřecí supreme se seznamovým dresinkem, wagyu rib eye steak s yuzu a teriaki omáčkou a další speciality. Nechybí aní nové signature koktejly.

Nové menu v restauraci Food Lab

Nové menu v restauraci Food Lab

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Restaurace Food Lab připravila nové zimní menu plné lákavých specialit. Celer sous vide s grilovanými artyčoky a kurkumovou omáčkou, chobotnice s marinovaným daikonem, pak choi a omáčkou z červené řepy a nezapomeňte také ochutnat dvě speciality z řeckého černého vepře krmeného olivami, kotlet nebo krkovičku s omáčkou demi glace a steakovými hranolky.

Dárkové balíčky ze Sabores

Dárkové balíčky ze Sabores

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Darujte výběr španělské gastronomie ve vánočních balíčcích ze Sabores. Jsou plné výjimečných chutí, které oslavují tradice, řemeslo a kvalitu. Potěší každého, kdo ocení originální delikatesy, a promění sváteční chvíle ve výjimečný gurmánský zážitek ať už se jedná o španělská vína, Cavu, sýry nebo skvělé sušené šunky a salámy.

Nové menu v restauraci Augustine

Nové menu v restauraci Augustine

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Luxusní restaurace Augustine na Malé Straně připravila nové podzimní menu. Ochutnejte jelení tatarák s lanýžovým krémem, foie gras torchon, salát z kapusty se smaženým reblochonem a nakládanými morušemi, francouzskou cibulačku, telecí játra se šalotkovým koláčem a třešňovou omáčkou, jelení hřbet s restovaným mangoldem a konfitovanou červenou řepou, dýňové noky s pecorinem a topinamburovou espumou a další speciality.


Souboj Kuchařů


VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Šefkuchaři Lukáš Hlaváček z Terasy U Zlaté studně a Igor Chramec z restaurace CODA vás opět po roce zvou na svoje menu, tentokrát na téma latinsko-americké speciality. Dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek v exkuzivních podnicích, ochutnejte skvělé menu a vyberte svého „vítěze“! Dárkové poukázky na tuto akci jsou hezkým vánočním dárkem.

Farmářské trhy v Praze

Farmářské tržiště na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku

VÍCE INFORMACÍ O TRZÍCH

Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku také v prosinci přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

Nová Whisky z Palírny Radlík

Nová Whisky z Palírny Radlík

VÍCE INFORMACÍ O PALÍRNĚ

Palírna Radlík, která je známá svými skvělými ovocnými destiláty přišla na trh s novinkou, trojici zajímavých whisky, z nichž poslední, aktuálně uvedená do prodeje, je z čokoládového sladu a o které palírna sama říká, že je to kofila v tekuté formě. Jedná se o limitovanou edici jen několik set lahví, single cask a zcela jistě zajímavý vánoční dárek.

Zvěřina v Plzeňské restauraci Anděl

Zvěřinové speciality v Plzeňské restauraci Anděl

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Plzeňská restaurace Anděl nabízí několik zvěřinových specialit. Ochutnáte například zvěřinovou paštiku s chlebem, černý zvěřinový burger s šípkovou majonézou a uzeným sýrem, kančí výpečky a bramborovými šiškami a červeným zelím. Zvěřinu zapijete nejlépe místním plzeňským pivem z tanku.


Lví dvůr opět otevřen

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Známá restaurace Lví dvůr, která se nachází přímo u Pražského hradu je opět otevřena. Nově pod vedením šéfkuchaře Pavla Sapíka zde připravují speciality tradiční české kuchyně. Kochejte se výhledem na Hrad a hradní zahrady a ochutnejte například lokše s trhaným vepřovým masem, kulajdu s hříbky, svíčkovou na smetaně nebo konfitovanou kachničku s červeným zelím a karlovarským knedlíkem. Podnik plánuje vrátit do menu i selátko, kterým se Lví dvůr proslavil v minulých letech.

Dárkové balíčky ze Sabores

Dárkové balíčky ze Sabores

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Darujte výběr španělské gastronomie ve vánočních balíčcích ze Sabores. Jsou plné výjimečných chutí, které oslavují tradice, řemeslo a kvalitu. Potěší každého, kdo ocení originální delikatesy, a promění sváteční chvíle ve výjimečný gurmánský zážitek ať už se jedná o španělská vína, Cavu, sýry nebo skvělé sušené šunky a salámy.

Nové menu v restauraci Augustine

Nové menu v restauraci Augustine

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Luxusní restaurace Augustine na Malé Straně připravila nové podzimní menu. Ochutnejte jelení tatarák s lanýžovým krémem, foie gras torchon, salát z kapusty se smaženým reblochonem a nakládanými morušemi, francouzskou cibulačku, telecí játra se šalotkovým koláčem a třešňovou omáčkou, jelení hřbet s restovaným mangoldem a konfitovanou červenou řepou, dýňové noky s pecorinem a topinamburovou espumou a další speciality.

Přejít nahoru