Novinky a akce v restauracích v Praze

zima/jaro 2025

Jarní nabídka v restauraci Spojka Karlín

Jarní menu ve Spojce Karlín

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Jaro je konečně tady a s ním přichází i nové sezónní menu ve Spojce Karlín, kde připravili pestrou nabídku inspirovanou jarními chutěmi, svěží sezónní zeleninou a lehkostí.
Těšit se můžete na ravioli s ricottou a lanýžovým sýrem, jehněčí kebab na ohni, svíčkovou z bílé tresky, grilované špičaté zelí se šlehaným tofu nebo skotské vejce. Nové menu ocení jak milovníci masa, tak vegetariáni. A protože dobrý den začíná už ráno, změny se dotkly i snídaňové nabídky – ochutnejte karamelizovaný francouzský toast s nakládanými klementinkami nebo vepřový pastrami sandwich.

Alsaské menu v restauraci Paloma Průhonice

Restaurace a kavárna Paloma Průhonice

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Paloma v Průhonicích nabízí od 21. do 30. března speciální alsaské menu, které připravila šéfkuchařka Alexia Falcone. Menu zahrnuje předkrmy jako Tarte Flambée, což je alsaský cibulový koláč, nebo Boudin noire a la pomme, grilovanou polentu plněnou tmavou francouzskou tlačenkou s jablečným pyré. Z hlavních chodů Coq au vin d’Alsace, kuře na bílém víně se žampiony, slaninou a cibulkami, nebo Truite au Riesling, pošírovaný pstruh s omáčkou beurre blanc s rieslingem. Dezertem je Kugelhopf glacée, domácí zmrzlina s rozinkami naloženými v rumu a mandlemi.

Nové menu v Hard Rock Café

Hard Rock Café

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Hard Rock Café přináší nové menu plné výrazných chutí. Fattoush Chicken Caesar Salad spojuje klasický Caesar s blízkovýchodními tóny, doplněný grilovaným kuřecím masem a mátou. Colombian Smash Burger nabízí šťavnaté hovězí, volské oko a legendární omáčku, servírované s hranolkami. Sladkou tečkou je Dulce de Leche Brownie s čokoládovou polevou, zmrzlinou a šlehačkou. K pití si můžete dát Hips Don’t Lie Margaritu s tequilou, jahodami a grepovým tonikem nebo nealkoholický Cucumber Lime Mint s osvěžující kombinací limetky, máty a okurky.

Degustační menu „Šest rukou“ v restauraci Vinograf

Degustační menu "Šest rukou" v restauraci Vinograf

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V restauraci a vinném baru Vinograf se můžete těšit na výjimečné degustační menu, které se bude podávat 9.4.2025 pod vedením Marka Fichtnera, Radka Davida a Andreje Mišutky. Vychutnáte si tataki z hovězí svíčkové s anticuchos omáčkou, pošírovaného candáta s dashi beurre blanc nebo telecí líčka na Marsale s topinamburovým risottem. Na závěr nechybí sladká tečka v podobě gianduja čokolády s malinami a lískovými ořechy. Menu bude doplněno pečlivě vybraným vinným párováním.

Vinobona Chef’s Table restaurant & Wine

Znovuotevření restaurace Vinobona

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Dveře nejmenší restaurace v Praze s číslem 11 jsou otevřeny. U čtyř samostatných stolů se usadí jen čtyři páry nebo si podnik můžete rezervovat pro firemní večeři s 10 místy k sezení. Čeká na vás nové degustační menu a kuchařský tým vedený Ondřejem Slaninou. Restaurace se nachází v jedinečné a romantické lokalitě Nového Světa v Praze. Objevte kouzlo malebné části Prahy, kde čas plyne pomaleji a každý sousto je zážitkem.

Festival pro milovníky vína Derwe Weinfest

Derwe Weinfest 2025

VÍCE INFORMACÍ O AKCI

Festival vína DERWE WEINFEST přinese do Prahy výběr špičkových vín z Německa a Rakouska. V historických prostorách Novoměstské radnice se návštěvníci mohou těšit 16.4.2025 od 17:00 do 20:00 na degustace exkluzivních vín a setkání s vinaři, kteří v Praze představí své produkty poprvé. Přijďte objevit nové chutě a užít si jedinečnou atmosféru této vinařské oslavy!


Sezónní speciality v restauraci U Tellerů

Nové menu U Tellerů

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace U Tellerů přichází s novou březnovou nabídkou moderní české kuchyně. Mezi speciality patří kapří hranolky s křenovou majonézou, kachní prsa s ostružinovou omáčkou a perníkovou nádivkou nebo svíčkové řezy Esterházy s brusinkami a opečenými škubánky. Sladkou tečkou je kokosová koule s mangem a maracujou. K menu jsou nabízena pečlivě vybraná vína. Speciální nabídka je dostupná ve všední dny od 15 h, o víkendech celý den.

Březnové novinky v restauraci Mincovna

Březnová nabídka restaurace Mincovna

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Mincovna na Staroměstském náměstí zve na nové speciality české kuchyně. Mezi předkrmy vyniká lososový tatarák s kaviárem, jablkem, okurkou a celerem, doplněný kysanou smetanou a chipsy z domácího chleba. Z hlavních jídel zaujme holandský řízek plněný Goudou s mačkanými bramborami s uzenými škvarky a salátem z presované okurky. Milovníci sladkého ocení dortík z malinové pěny s hořkou a bílou čokoládou.

Eska Letná

Eska Letná

VÍCE INFORMACÍ O PEKÁRNĚ

Na Letné v Praze se otevřela nová pekárna s obchodem Eska ze skupiny Ambiente, která přináší jedinečný koncept propojující poctivé řemeslo a moderní gastronomii. Stejně jako v Karlíně, i zde se můžete těšit na oblíbený Eska chléb, výborné snídaně, dobrou kávu a pečivo z vlastní pekárny. Podnik se zaměřuje především na prodej s sebou a v obchodě nakoupíte řadu lahůdek a nezapomeňte ochutnat zmrzlinu s chutí tvarohových buchet.


Nové menu v restauraci Dejvická 34

Nové menu v restauraci Dejvická 34

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Tomáš Černý a jeho tým připravil kombinaci nečekaných chutí a dokonalé harmonie. Ochutnejte tatarák „al Tiramisu“ s pěnou z mascarpone, lanýži a kaštany nebo carpaccio z kranase s pikantním dresinkem z yuzu a pomela. Zaujme také krém z černého kořene a tvarohu s kroketou z červených krevet, steak podávaný s uzenou bramborovou kaší, mandlemi, omáčkou ze smržů a cibulovou marmeládou nebo těstoviny s ragú z chobotniček s rajčaty a s oreganem.

Nové speciality v Malostranské Besedě

Restaurace Malostranská beseda

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Malostranská Beseda připravila na březen nové speciality. Tradiční kulajda se zastřeným vejcem, špíz z tuňáka s restovanou zeleninou, hlívou a cherry rajčaty, kuřecí supreme steak na grilu s pyré z červené řepy, krůtí výpečky s variací knedlíků a červeným zelím, dušené červené zelí, variace knedlíků a salát s uzeným lososem a medvědím česnekem.

Slovenské menu v restauraci Sou100

Slovenské dny v restauraci Sou100

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Sou100 představuje nové slovenské menu, dostupné od 10. do 23. března 2025. Mezi vybrané speciality patří kapustnica s klobásou, bramborové halušky s bryndzou a rozpuštěnou slaninou a bramborové lokše plněné povidly a mákem se zakysanou smetanou. Přijďte ochutnat autentické slovenské pokrmy a užít si jedinečný gastronomický zážitek.


Nová italská restaurace hOST

Italská restaurace hOST

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Nově otevřená italská restaurace hOST se nachází na Malé straně se vchodem v malé pitoreskní uličce mezi Úvozem a Loretánskou ulicí. Podnik nabízí speciality tradiční italské kuchyně ve stylovém interiéru s jedinečným výhledem na Petřín a Strahovský klášter. Z kuchyně ochutnejte aktuálně například pappardelle s kachním ragú, grilovanou chobotnici s fregolou, fritto misto z mořských plodů s petrželovou majonézou nebo některý ze steaků ze stařených mas. Solidní výběr italských vín s důrazem na piemontský region.

Zdravé speciality v Healthy Longevity Café

Cafe Longevity, nové menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Café Healthy Longevity zve na vyladěnou novou nabídku. Den můžete začít farmářskou snídaní se sázeným vejcem, matcha s proteinem a jogurtem, k obědu pak buddha bowl s kuřetem nebo uzeným lososem, carpaccio se sušenými rajčaty, mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré nebo salát z pečené zeleniny. Nenechte si ujít ani širokou nabídku wellness čajů a kávy a další nápoje se superfood ingrediencemi.

Cafe Revoluční, nové bistro v centru Prahy

Kavárna Cafe Revoluční

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Kavárna a bistro v jednom, Café Revoluční, je nový podnik otevřený v centru Prahy, zaměřený na kvalitní kávu, dobré snídaně a speciality z denní nabídky. Interiér příjemně kombinuje elegantní minimalismus s útulnou atmosférou. K snídani ochutnejte například Croque Monsieur, vejce Benedikt, francouzký bagel s jahodami, pohankové lívance s kokosem a borůvkovou omáčkou nebo Acai Bowl. Z nápojů si kromě kávy vyberete z nabídky koktejlů, detox drinků nebo vína.


Nové sezónní menu v restauraci 1890 Restaurant & Bar

Nové menu v restauraci 1890

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

1890 Restaurant & Bar představuje nové menu šéfkuchaře Josefa Votočka, které staví na sezónních surovinách a udržitelnosti. Mezi specialitami najdete stařenou nízkou roštěnou fermentovanou v koji nebo dýňové casarecce, kde se využije celá dýně. Sladkou tečkou je buchta s bílým mákem z Vysočiny, doplněná vzácným makovým olejem.

Restaurace Salabka představuje nové degustační menu

Nové menu restaurace Salabka

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Salabka po zimní pauze opět otevírá a zve vás na zbrusu nové degustační menu šéfkuchaře Petra Kunce, plné vytříbených chutí. Těšit se můžete na pastinák s černým lanýžem Perigord, úhoře s kaviárem N25 či jesetera s račím fumetem a omáčkou Vin Jaune. Milovníky zvěřiny potěší muflon Pithivier se zvěřinovým jus a výběr českých farmářských sýrů. Na závěr nechybí lahodná kombinace čokolády s višněmi.


Souboj Kuchařů


VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Šefkuchaři Lukáš Hlaváček z Terasy U Zlaté studně a Igor Chramec z restaurace CODA vás opět po roce zvou na svoje menu, tentokrát na téma latinsko-americké speciality. Dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek v exkuzivních podnicích, ochutnejte skvělé menu a vyberte svého „vítěze“! Dárkové poukázky na tuto akci jsou hezkým vánočním dárkem.

Nové menu v restauraci Buddha Bar

Nové menu v restauraci Buddha Bar

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Ve stylové asijské restauraci Buddha Bar připravili nové menu. Maki sushi s nashi hruškou a foie gras, gyoza knedlíčky s kachními foie gras, sashimi ze svatojakubských mušlí, krevety v panko strouhance s yuzu majonézou, kuřecí supreme se seznamovým dresinkem, wagyu rib eye steak s yuzu a teriaki omáčkou a další speciality. Nechybí aní nové signature koktejly.

Kavárna Anežka zve na nové menu

Nové menu v kavárně Anežka

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Jedinečné prostředí v komplexu Anežského kláštera v srdci Prahy a nyní i zbrusu nové menu nabízí kavárna Anežka. Máte chuť na sýrové nebo sýrovo-masové prkénko, bramboráky se zakysanou nesmetanou, škvarkovou pomazánku nebo smetanovou paštiku z drůbežích jater s jarní cibulkou? Ve všední dny si zde můžete vychutnat i variace snídaní (vejce Benedikt s houbovým paté, krémová míchaná vajíčka či špaldové palačinky se sýrem) a o víkendu brunch.


Nové menu v restauraci Les Moules

Nové menu v restauraci Les Moules

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Les Moules připravila nové menu. Ochutnejte carpaccio z chobotnice s mangem a omáčkou z mořských ježků, sashimi ze svatojakubských mušlí s kapari a tuňákovou omáčkou, foie gras s kumquaty a pomerančovým gelem, wakame salát s marinovaným lososem, mořskou řasou a maracujou, hřbet z divočáka s kaštanovou omáčkou a rakytníkem, kuřecí supreme s hlívou ústřičnou a perigord omáčkou a další speciality.

Nové koktejly v Tretter’s baru

VÍCE INFORMACÍ O BARU

Tretter’s Americký bar v Obecním domě má nové koktejlové menu. Kromě řady nových zajímavých drinků samosebou ochutnáte také vyladěné klasické koktejly. Podnik se nachází v nádherném a jedinečném secesním interiéru s atmosférou amerického baru na přelomu 19. a 20. století.

Nové americké menu ve Station Anděl

Station Anděl

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Restaurace Station Anděl nefunguje ještě ani půl roku a už představuje zbrusu novou nabídku burgerů v americkém stylu. Bude vaším favoritem Burger s trhaným hovězím, Burger se smaženým kuřecím a coleslawem, Smash Cheese Burger s perfektně propečeným hovězím a křupavou slaninkou anebo Vegetariánský burger s grilovaným halloumi a zeleninou?


Nová Špejle v Jungmannově ulici

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Špejle otevřela svojí sesterskou provozovnu v Jungmannově ulici v centru Prahy. I zde se můžete těšit na oblíbené speciality na špejli, které již znáte z Jindřišské, tak i řadu novinek. Ochutnejte tapas ze studené nebo teplé kuchyně, špejle vegetariánské a výborné dezerty. Bohatý výběr vín, koktejlů a pivo z pivovaru Kamenice nad Lipou.

Nové speciality v Hliněné Baště

Nové speciality v Hliněné Baště

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Hliněná Bašta v Průhonicích připravila v novém menu řadu specialit. Například svatojakubské mušle s koriandrovou majonézou a hráškovým pyré, krevety na zázvoru v kokosovém mléce s mangem, wagyu steak s omáčkou chimichurri, mořský ďas na grilu s pyré z batátů a řepy, vepřovou panenku s hříbkovou omáčkou, grilovanou chobotnici se zeleninou, tuňáka s květákem, wasabi a mangovým pyré a mnoho dalšího.

Lví dvůr opět otevřen

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Známá restaurace Lví dvůr, která se nachází přímo u Pražského hradu je opět otevřena. Nově pod vedením šéfkuchaře Pavla Sapíka zde připravují speciality tradiční české kuchyně. Kochejte se výhledem na Hrad a hradní zahrady a ochutnejte například tatarák z jelena sika, kuřecí supreme s bramborovým pyré, bryndzové halušky se slaninou nebo valašské koláčky s tvarohem a povidly. Podnik plánuje vrátit do menu i selátko, kterým se Lví dvůr proslavil v minulých letech.



Přejít nahoru