Novinky a akce v restauracích v Praze

zima 2025

Zabíjačkové hody v restauraci Pivovarský dům Benedict

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Pivovarský dům Benedict zve od 30.1. do 20.2. na zabíjačkové hody. Hosty čeká večer s typickými specialitami – tlačenka, škvarková pomazánka, opečená jitrnice, jelítkový prejt s lepenicí, ovarová vepřová líčka, zabíjačkový guláš nebo vepřové koleno a mnoho dalšího. Nebude chybět živá hudba v podobě harmonikáře a speciální pivo Řezníkova 14%.

Festivalové menu restaurace V Zátiší

Restaurace V Zátiší

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Zimní festivalové menu o 3 chodech nabízí restaurace V Zátiší. Ochutnejte kozí sýr s červenou řepou nebo jesetera s créme fraîche, tajarin s krevetami nebo kuřecí prsa s houbami a bramborami a jako dezert cheesecake s dýní a pomerančem.

Nové menu v restauraci Les Moules

Nové menu v restauraci Les Moules

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Les Moules připravila nové menu. Ochutnejte carpaccio z chobotnice s mangem a omáčkou z mořských ježků, sashimi ze svatojakubských mušlí s kapari a tuňákovou omáčkou, foie gras s kumquaty a pomerančovým gelem, wakame salát s marinovaným lososem, mořskou řasou a maracujou, hřbet z divočáka s kaštanovou omáčkou a rakytníkem, kuřecí supreme s hlívou ústřičnou a perigord omáčkou a další speciality.

Nové koktejly v Tretter’s baru

VÍCE INFORMACÍ O BARU

Tretter’s Americký bar v Obecním domě má nové koktejlové menu. Kromě řady nových zajímavých drinků samosebou ochutnáte také vyladěné klasické koktejly. Podnik se nachází v nádherném a jedinečném secesním interiéru s atmosférou amerického baru na přelomu 19. a 20. století.

Nové americké menu ve Station Anděl

Station Anděl

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Restaurace Station Anděl nefunguje ještě ani půl roku a už představuje zbrusu novou nabídku burgerů v americkém stylu. Bude vaším favoritem Burger s trhaným hovězím, Burger se smaženým kuřecím a coleslawem, Smash Cheese Burger s perfektně propečeným hovězím a křupavou slaninkou anebo Vegetariánský burger s grilovaným halloumi a zeleninou?


Nová Špejle v Jungmannově ulici

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Špejle otevřela svojí sesterskou provozovnu v Jungmannově ulici v centru Prahy. I zde se můžete těšit na oblíbené speciality na špejli, které již znáte z Jindřišské, tak i řadu novinek. Ochutnejte tapas ze studené nebo teplé kuchyně, špejle vegetariánské a výborné dezerty. Bohatý výběr vín, koktejlů a pivo z pivovaru Kamenice nad Lipou.

Nové speciality v Hliněné Baště

Nové speciality v Hliněné Baště

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Hliněná Bašta v Průhonicích připravila v novém menu řadu specialit. Například svatojakubské mušle s koriandrovou majonézou a hráškovým pyré, krevety na zázvoru v kokosovém mléce s mangem, wagyu steak s omáčkou chimichurri, mořský ďas na grilu s pyré z batátů a řepy, vepřovou panenku s hříbkovou omáčkou, grilovanou chobotnici se zeleninou, tuňáka s květákem, wasabi a mangovým pyré a mnoho dalšího.

Lednové speciality v Marina Ristorante

Lednové speciality v Marina Ristorante

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Marina Ristorante, italská restaurace přímo na Vltavě s výhledem na Pražský hrad, připravila na leden několik specialit. Ochutnejte hovězí tataráček se zauzenou aioli, hovězí steak s lanýžem, foie gras a gratinovaným bramborem, pizzu s uzeným sýrem scamorza a lilkem a na závěr ricottový dezert s pekanovými ořechy a medem.

Lví dvůr opět otevřen

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Známá restaurace Lví dvůr, která se nachází přímo u Pražského hradu je opět otevřena. Nově pod vedením šéfkuchaře Pavla Sapíka zde připravují speciality tradiční české kuchyně. Kochejte se výhledem na Hrad a hradní zahrady a ochutnejte například lokše s trhaným vepřovým masem, kulajdu s hříbky, svíčkovou na smetaně nebo konfitovanou kachničku s červeným zelím a karlovarským knedlíkem. Podnik plánuje vrátit do menu i selátko, kterým se Lví dvůr proslavil v minulých letech.



Nové menu v restauraci Buddha Bar

Nové menu v restauraci Buddha Bar

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Ve stylové asijské restauraci Buddha Bar připravili nové menu. Maki sushi s nashi hruškou a foie gras, gyoza knedlíčky s kachními foie gras, sashimi ze svatojakubských mušlí, krevety v panko strouhance s yuzu majonézou, kuřecí supreme se seznamovým dresinkem, wagyu rib eye steak s yuzu a teriaki omáčkou a další speciality. Nechybí aní nové signature koktejly.

Nové menu v restauraci Food Lab

Nové menu v restauraci Food Lab

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Restaurace Food Lab připravila nové zimní menu plné lákavých specialit. Celer sous vide s grilovanými artyčoky a kurkumovou omáčkou, chobotnice s marinovaným daikonem, pak choi a omáčkou z červené řepy a nezapomeňte také ochutnat dvě speciality z řeckého černého vepře krmeného olivami, kotlet nebo krkovičku s omáčkou demi glace a steakovými hranolky.

Nové menu v restauraci Augustine

Nové menu v restauraci Augustine

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Luxusní restaurace Augustine na Malé Straně připravila nové podzimní menu. Ochutnejte jelení tatarák s lanýžovým krémem, foie gras torchon, salát z kapusty se smaženým reblochonem a nakládanými morušemi, francouzskou cibulačku, telecí játra se šalotkovým koláčem a třešňovou omáčkou, jelení hřbet s restovaným mangoldem a konfitovanou červenou řepou, dýňové noky s pecorinem a topinamburovou espumou a další speciality.


Souboj Kuchařů


VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Šefkuchaři Lukáš Hlaváček z Terasy U Zlaté studně a Igor Chramec z restaurace CODA vás opět po roce zvou na svoje menu, tentokrát na téma latinsko-americké speciality. Dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek v exkuzivních podnicích, ochutnejte skvělé menu a vyberte svého „vítěze“! Dárkové poukázky na tuto akci jsou hezkým vánočním dárkem.

Nové menu v restauraci Obecní dům

Restaurace Obecní dům, nové menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Obecní dům v srdci Prahy zve na zbrusu novou nabídku. Pochutnejte si na dančím hřbetu s bylinkovým knedlíkem, na variacích z cukety s croissantem, lilkem a patizonem, čeká vás ryba red snapper s kaparovou omáčkou, vepřová pluma s rigatoni a hříbkovou omáčkou nebo chobotnice s bramborami, šafránem a chorizem.

Nová Whisky z Palírny Radlík

Nová Whisky z Palírny Radlík

VÍCE INFORMACÍ O PALÍRNĚ

Palírna Radlík, která je známá svými skvělými ovocnými destiláty přišla na trh s novinkou, trojici zajímavých whisky, z nichž poslední, aktuálně uvedená do prodeje, je z čokoládového sladu a o které palírna sama říká, že je to kofila v tekuté formě. Jedná se o limitovanou edici jen několik set lahví, single cask a zcela jistě zajímavý vánoční dárek.


Přejít nahoru