zima 2025

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Nově otevřená italská restaurace hOST se nachází na Malé straně se vchodem v malé pitoreskní uličce mezi Úvozem a Loretánskou ulicí. Podnik nabízí speciality tradiční italské kuchyně ve stylovém interiéru s jedinečným výhledem na Petřín a Strahovský klášter. Z kuchyně ochutnejte aktuálně například pappardelle s kachním ragú, grilovanou chobotnici s fregolou, fritto misto z mořských plodů s petrželovou majonézou nebo některý ze steaků ze stařených mas. Solidní výběr italských vín s důrazem na piemontský region.
Zdravé speciality v Healthy Longevity Café

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Café Healthy Longevity zve na vyladěnou novou nabídku. Den můžete začít farmářskou snídaní se sázeným vejcem, matcha s proteinem a jogurtem, k obědu pak buddha bowl s kuřetem nebo uzeným lososem, carpaccio se sušenými rajčaty, mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré nebo salát z pečené zeleniny. Nenechte si ujít ani širokou nabídku wellness čajů a kávy a další nápoje se superfood ingrediencemi.
Cafe Revoluční, nové bistro v centru Prahy

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Kavárna a bistro v jednom, Café Revoluční, je nový podnik otevřený v centru Prahy, zaměřený na kvalitní kávu, dobré snídaně a speciality z denní nabídky. Interiér příjemně kombinuje elegantní minimalismus s útulnou atmosférou. K snídani ochutnejte například Croque Monsieur, vejce Benedikt, francouzký bagel s jahodami, pohankové lívance s kokosem a borůvkovou omáčkou nebo Acai Bowl. Z nápojů si kromě kávy vyberete z nabídky koktejlů, detox drinků nebo vína.
Nové menu v restauraci Dejvická 34

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Tomáš Černý a jeho tým připravil kombinaci nečekaných chutí a dokonalé harmonie. Ochutnejte tatarák „al Tiramisu“ s pěnou z mascarpone, lanýži a kaštany nebo carpaccio z kranase s pikantním dresinkem z yuzu a pomela. Zaujme také krém z černého kořene a tvarohu s kroketou z červených krevet, steak podávaný s uzenou bramborovou kaší, mandlemi, omáčkou ze smržů a cibulovou marmeládou nebo těstoviny s ragú z chobotniček s rajčaty a s oreganem.
Únorové speciality v Marina Ristorante

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Marina Ristorante, italská restaurace přímo na Vltavě s výhledem na Pražský hrad, připravila na únor několik specialit. Ochutnejte hovězí tataráček s paprikovou majonézou, tortellony s tuňákem, parmezánem a krevetovo pomerančovým bisque, hovězí flank steak s topinamburovým pyré a jako dezert čokoládový mousse s bazalkovým gelem, mascarpone, limetkovým meringue a višňovou omáčkou.
Únorové speciální menu v restauraci Hoffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Po celý únor si můžete v restauraci hotelu Hoffmeister vychutnat speciální 3- nebo 5-chodové, které zpříjemní vaše zimní večery. Těšit se můžete na hráškové cappuccino s glazovanou karotkou, mousse z kozího sýra s fíkovým chutney či mušle sv. Jakuba s limetkovou espumou. Hlavním chodem je kuřecí Le Coquelet s černým lanýžem a bramborovým gratinem a sladkou tečkou vanilkový parfait s malinovým prachem, mandlemi a levandulovým medem. Ke každému menu je podávána sklenka vína.
Nové sezónní menu v restauraci 1890 Restaurant & Bar

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
1890 Restaurant & Bar představuje nové menu šéfkuchaře Josefa Votočka, které staví na sezónních surovinách a udržitelnosti. Mezi specialitami najdete stařenou nízkou roštěnou fermentovanou v koji nebo dýňové casarecce, kde se využije celá dýně. Sladkou tečkou je buchta s bílým mákem z Vysočiny, doplněná vzácným makovým olejem.
Zimní speciality v restauraci U Tellerů

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Vinohradská restaurace U Tellerů pro své hosty připravila speciální zimní nabídku. Každý všední den od 15 hodin a po celý víkend si můžete vychutnat kachní krokety s rozinkovou omáčkou, filet mořského vlka s omáčkou meunière, opečeným fenyklem a bramborovým pyré nebo telecí krepinetu s omáčkou stroganoff, bylinkovými spätzlemi a houbami shiitake. Jako dezert pak švestkový crumble s rumem.
Restaurace Salabka představuje nové degustační menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Salabka po zimní pauze opět otevírá a zve vás na zbrusu nové degustační menu šéfkuchaře Petra Kunce, plné vytříbených chutí. Těšit se můžete na pastinák s černým lanýžem Perigord, úhoře s kaviárem N25 či jesetera s račím fumetem a omáčkou Vin Jaune. Milovníky zvěřiny potěší muflon Pithivier se zvěřinovým jus a výběr českých farmářských sýrů. Na závěr nechybí lahodná kombinace čokolády s višněmi.
Zimní nabídka restaurace Augustin

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restauraci Augustine najdete ve stejnojmenném hotelu na Malé Straně. Zastavte se na nové zimní menu a ochutnejte rizoto s bílým lanýžem, včelím pylem a pečeným květákem, telecí rib-eye s hlívou královskou a pastiňákovým pyré, divoké hřebenatky s cizrnovou pěnou a marinovanou čekankou nebo pošírovanou tresku s fermentovaným mrkvovým pyré a omáčkou z yuzu.
Galadegustace Prague Wine Trophy – 27.2.2025

VÍCE INFORMACÍ O AKCI
Milovníci dobrého vína se mohou těšit na další ročník galadegustace Prague Wine Trophy, na které představí vinaři stovky medailových vín z celého světa. Letos akce proběhne 27. února v Michnově paláci na Malé Straně.
Zabíjačkové hody v restauraci La Republica

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace La Republica pořádá od 28.2. do 1.3.2025 zabijačkové hody. Těšte se na tradiční speciality – uzenou polévku s kroupami, tlačenku s octem a cibulí, jaterničky s bramborovou lepenicí, zabijačkový guláš s houskovými knedlíky nebo jelito s vařenými brambory.
Zimní menu v restauraci Esprit

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Esprit v hotelu Holiday Inn Prague nově pod vedením šéfkuchaře Michala Netolického zve na speciální zimní nabídku. Těšte se na carpaccio v citronovém pepři s nakládanými kaštany, řízek z vepřové panenky s bramborovým salátem, farmářský či veganský burger, houbového kubu s hříbkovou omáčkou či na cheesecake s ginem.
Speciální únorová nabídka v Malostranské Besedě

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Nezmeškejte speciální únorové menu v restauraci Malostranská Beseda. Ochutnejte drůbeží paštiku s brusinkovým chutney, grilovaný kuřecí špíz s bramborovými mřížkami a čedarovou omáčkou, Flank steak s bramborami grenaille a restovanou hlívou ústřičnou či pečenou jaternici s bramborovou lepenicí a kynuté tvarohové buchty jako sladkou tečku na závěr.
Kavárna Anežka zve na nové menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Jedinečné prostředí v komplexu Anežského kláštera v srdci Prahy a nyní i zbrusu nové menu nabízí kavárna Anežka. Máte chuť na sýrové nebo sýrovo-masové prkénko, bramboráky se zakysanou nesmetanou, škvarkovou pomazánku nebo smetanovou paštiku z drůbežích jater s jarní cibulkou? Ve všední dny si zde můžete vychutnat i variace snídaní (vejce Benedikt s houbovým paté, krémová míchaná vajíčka či špaldové palačinky se sýrem) a o víkendu brunch.
Zabíjačkové hody v restauraci Pivovarský dům Benedict

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Pivovarský dům Benedict zve od 30.1. do 20.2. na zabíjačkové hody. Hosty čeká večer s typickými specialitami – tlačenka, škvarková pomazánka, opečená jitrnice, jelítkový prejt s lepenicí, ovarová vepřová líčka, zabíjačkový guláš nebo vepřové koleno a mnoho dalšího. Nebude chybět živá hudba v podobě harmonikáře a speciální pivo Řezníkova 14%.
Festivalové menu restaurace V Zátiší

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Zimní festivalové menu o 3 chodech nabízí restaurace V Zátiší. Ochutnejte kozí sýr s červenou řepou nebo jesetera s créme fraîche, tajarin s krevetami nebo kuřecí prsa s houbami a bramborami a jako dezert cheesecake s dýní a pomerančem.
Nové menu v restauraci Les Moules

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Les Moules připravila nové menu. Ochutnejte carpaccio z chobotnice s mangem a omáčkou z mořských ježků, sashimi ze svatojakubských mušlí s kapari a tuňákovou omáčkou, foie gras s kumquaty a pomerančovým gelem, wakame salát s marinovaným lososem, mořskou řasou a maracujou, hřbet z divočáka s kaštanovou omáčkou a rakytníkem, kuřecí supreme s hlívou ústřičnou a perigord omáčkou a další speciality.
Nové koktejly v Tretter’s baru

VÍCE INFORMACÍ O BARU
Tretter’s Americký bar v Obecním domě má nové koktejlové menu. Kromě řady nových zajímavých drinků samosebou ochutnáte také vyladěné klasické koktejly. Podnik se nachází v nádherném a jedinečném secesním interiéru s atmosférou amerického baru na přelomu 19. a 20. století.
Nové americké menu ve Station Anděl

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU
Restaurace Station Anděl nefunguje ještě ani půl roku a už představuje zbrusu novou nabídku burgerů v americkém stylu. Bude vaším favoritem Burger s trhaným hovězím, Burger se smaženým kuřecím a coleslawem, Smash Cheese Burger s perfektně propečeným hovězím a křupavou slaninkou anebo Vegetariánský burger s grilovaným halloumi a zeleninou?
Nová Špejle v Jungmannově ulici

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Špejle otevřela svojí sesterskou provozovnu v Jungmannově ulici v centru Prahy. I zde se můžete těšit na oblíbené speciality na špejli, které již znáte z Jindřišské, tak i řadu novinek. Ochutnejte tapas ze studené nebo teplé kuchyně, špejle vegetariánské a výborné dezerty. Bohatý výběr vín, koktejlů a pivo z pivovaru Kamenice nad Lipou.
Nové speciality v Hliněné Baště

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Hliněná Bašta v Průhonicích připravila v novém menu řadu specialit. Například svatojakubské mušle s koriandrovou majonézou a hráškovým pyré, krevety na zázvoru v kokosovém mléce s mangem, wagyu steak s omáčkou chimichurri, mořský ďas na grilu s pyré z batátů a řepy, vepřovou panenku s hříbkovou omáčkou, grilovanou chobotnici se zeleninou, tuňáka s květákem, wasabi a mangovým pyré a mnoho dalšího.
Zimní speciality v Marina Ristorante

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Marina Ristorante, italská restaurace přímo na Vltavě s výhledem na Pražský hrad, připravila na leden několik specialit. Ochutnejte hovězí tataráček se zauzenou aioli, hovězí steak s lanýžem, foie gras a gratinovaným bramborem, pizzu s uzeným sýrem scamorza a lilkem a na závěr ricottový dezert s pekanovými ořechy a medem.

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU
Známá restaurace Lví dvůr, která se nachází přímo u Pražského hradu je opět otevřena. Nově pod vedením šéfkuchaře Pavla Sapíka zde připravují speciality tradiční české kuchyně. Kochejte se výhledem na Hrad a hradní zahrady a ochutnejte například tatarák z jelena sika, kuřecí supreme s bramborovým pyré, bryndzové halušky se slaninou nebo valašské koláčky s tvarohem a povidly. Podnik plánuje vrátit do menu i selátko, kterým se Lví dvůr proslavil v minulých letech.
Nové menu v restauraci Buddha Bar

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Ve stylové asijské restauraci Buddha Bar připravili nové menu. Maki sushi s nashi hruškou a foie gras, gyoza knedlíčky s kachními foie gras, sashimi ze svatojakubských mušlí, krevety v panko strouhance s yuzu majonézou, kuřecí supreme se seznamovým dresinkem, wagyu rib eye steak s yuzu a teriaki omáčkou a další speciality. Nechybí aní nové signature koktejly.
Nové menu v restauraci Food Lab

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU
Restaurace Food Lab připravila nové zimní menu plné lákavých specialit. Celer sous vide s grilovanými artyčoky a kurkumovou omáčkou, chobotnice s marinovaným daikonem, pak choi a omáčkou z červené řepy a nezapomeňte také ochutnat dvě speciality z řeckého černého vepře krmeného olivami, kotlet nebo krkovičku s omáčkou demi glace a steakovými hranolky.
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šefkuchaři Lukáš Hlaváček z Terasy U Zlaté studně a Igor Chramec z restaurace CODA vás opět po roce zvou na svoje menu, tentokrát na téma latinsko-americké speciality. Dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek v exkuzivních podnicích, ochutnejte skvělé menu a vyberte svého „vítěze“! Dárkové poukázky na tuto akci jsou hezkým vánočním dárkem.
Nové menu v restauraci Obecní dům

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Obecní dům v srdci Prahy zve na zbrusu novou nabídku. Pochutnejte si na dančím hřbetu s bylinkovým knedlíkem, na variacích z cukety s croissantem, lilkem a patizonem, čeká vás ryba red snapper s kaparovou omáčkou, vepřová pluma s rigatoni a hříbkovou omáčkou nebo chobotnice s bramborami, šafránem a chorizem.

VÍCE INFORMACÍ O PALÍRNĚ
Palírna Radlík, která je známá svými skvělými ovocnými destiláty přišla na trh s novinkou, trojici zajímavých whisky, z nichž poslední, aktuálně uvedená do prodeje, je z čokoládového sladu a o které palírna sama říká, že je to kofila v tekuté formě. Jedná se o limitovanou edici jen několik set lahví, single cask a zcela jistě zajímavý vánoční dárek.