Chcete se zdokonalit ve vaření, proniknout do tajů světových kuchyní nebo správně degustovat víno? Nabízíme přehled gastronomických kurzů v Praze zaměřených na vaření v odborných školách nebo se známými šéfkuchaři, ale také kurzy o víně nebo barmanské kurzy.
V restauraci Made in Japan nyní nabízí dvouhodinové Sushi kurzy pro děti ve věku od 12 – 16 let, a to každou neděli od 11 a 13 hod. Děti nahlédnou do tajů japonské kuchyně, budou si moci vlastnoručně vyrobené sushi sníst a nebo si odnést v krabičce s sebou včetně hůlek, wasabi, sójové omáčky a zázvoru. Kurz probíhá individuálně nebo ve skupině max. 6 účastníků dle zájmu. Sushi kurzy probíhají i ve variantě pro dospělé.
Institut Pivo ze skupiny Ambiente, v jejíchž Lokálech se čepuje vynikající Plzeň z tanku, pro Vás připravila pivní kurzy a túra. Kurzy čepování jsou pod vedením mistra světa v čepování 2010 Lukáše Svobody a profesionálních výčepních restaurací Lokál. Kurz který je určen pro všechny milovníky a fanoušky piva, probíhá nepravidelně dle zájmu účastníků a zahrnuje kromě výuky různých stylů čepování piva i teoretickou přednášku o pivu a jeho historii, výrobních postupech, párování piva k jídlům nebo míchání pivních drinků. Můžete využít i kurz „Jak na hladinku“ či vyrazit na „Pražskou pivní ZOO“ po pivnicích a památkách Prahy.
Ve stylové asijské restauraci Public Chilli si můžete objednat kurz pro skupinu přátel nebo třeba jako teambuildingovou firemní akci. Naučíte se řadu specialit, například Gyoza knedlíčky, krevety v tempuře, Hovězí tataki s rýží, omáčkou ponzu a wakame, menu lze ale také sestavit na míru po dohodě s Natali, šéfkuchařkou a majitelkou v jedné osobě.