Tomáš Horák, šéfkuchař restaurace Triton

Tomáš Horák
šéfkuchař restaurace Triton

Zdravím všechny čtenáře Restaurant Guide,

velmi rád bych Vás pozval do restaurace TRITON na Václavském náměstí. Obnovili jsme náš jídelní lístek (menu á la carte) a máte na co se těšit.

Rád vařím z čerstvých sezónních surovin a nechávám se při tvorbě svých pokrmů inspirovat francouzskou kuchyní a německou precizností. Francouzská gastronomie je podle mého názoru stejně rafinovaná jako francouzské ženy. Někdy nevinná a prostá, jindy smyslná a nedostupná. V tu pravou chvíli ale poodhalí svá tajemství, aby vás zase záhy odehnala a udržela v napětí, co bude následovat. Každopádně v kombinaci s německou precizností, vzniká nádherná gastronomie. Naopak se nebojí odvážnějších chutí, které vás příjemně překvapí.

Své profesi se věnuji již přes 20 let. Pracoval jsem v restauracích v Německu, Rakousku a Francii, z nichž některé se honosí jednou a třema michelinskými hvězdami. Victor’s Residenz Hotel *****superior, Lebenberg Kitzbühel *****, v Grand Tirolia Hotelu***** a v mnichovských hotelích Kempinski a Marriot. Vařil jsem pro mnoho osobností a celebrit: Niki Laudu, Silvio Berlusconi, thajskou princeznu a mnohé další významné osobnosti filmu, politiky či obchodu. Jako jeden z mála Čechů jsem působil již v cizině jako šefkuchař právě luxusních hotelí a restaurací.

Těšit se můžete na můj tip: srnčí hřbet v ponzu, cassise omáčkou, lanýžové gratinované brambory, fermentované višně a brusinkový sorbet. Neobvyklá chuť vás dostane.

Když netvořím v kuchyni, rád maluji obrazy ve stylu Opt-art (Optical Art) a vymýšlím nové recepty. Myslím si, že je práce nad talířem a malířským plátnem velmi podobná, neboť vyžaduje kreativitu, trpělivost a odvahu zkoušet nové věci. Stejně jako má malíř na začátku čisté plátno, znamená prázdný talíř pro dobrého kuchaře svobodu vytvořit něco neopakovatelného, co vyvolá údiv a přinese jedinečný zážitek.

Těším se na Vaši návštěvu.
Tomáš Horák, šéfkuchař

Pečený sumeček se šafránovou omáčkou, rizotem s červeným vínem, špenát s vlašskými ořechy, champagne pěna, kaviár a marinovaní ráčci

Pečený sumeček se šafránovou omáčkou, rizotem s červeným vínem, špenát s vlašskými ořechy, champagne pěna, kaviár a marinovaní ráčci

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -