Radim Gerlich, šéfkuchař restaurace La Loca

Radim Gerlich, šéfkuchař
restaurace La Loca


Dovolte mi pozvat Vás na jídlo do restaurace La Loca na rohu Karlova náměstí.

Ve své restauraci provozuji tzv. ‘crossover cuisine‘, která spojuje ty nejlepší chutě kuchyní Středozemí a Blízkého východu. Snažím se pohybovat na hraně mezi moderním a tradičním pojetí gastronomie – na pomezí exotiky a konvence.

Společně s tím se snažíme prosazovat koncept Together Tastes Better, který si klade za cíl prohlubovat vztahy mezi lidmi za pomoci sdílení. Pokrmy servírujeme doprostřed stolu a každý má možnost ochutnat vše. Zkrátka sedíte u jednoho stolu s lidmi, které máte rádi, trávíte spolu volný čas a jíte z jednoho talíře jako rodina.

Jeden z mých oblíbených pokrmů, který můžete vyzkoušet i doma:

Falafel pita burger - recept

Falafel:

1 kg vařené cizrny
0,1kg petržele
3 stroužky česneku
4 ks vajec
2 lžíce hladké mouky
1/2 kypřícího prášku
1 lžíce římského kmínu
citron
sůl, pepř

Předem namočenou cizrnu uvařte v osolené vodě do měkka. Zceďte, přidejte petržel, česnek, římský kmín, citrónovou šťávu, sůl, pepř a rozmixujte (ne úplně do hladka). Přidejte mouku, vejce a kypřící prášek. Vypracujte kompaktní hmotu a z ní placky cca 150 g. Upečte v předehřáté troubě na 180°C dest minut a vychlaďte.

Připravený falafel usmažte do zlatova a servírujte v čerstvé pitě s rajčaty, okurkami, salátem a tzatziky.

Tzatziky:

0,3kg řeckého jogurtu
3 ks salátové okurky
20 g čerstvého kopr
3 stroužky česneku
2 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl, pepř

Okurku oškrábejte a měkkou dužinu odstraňte. Dále nastrouhejte, přidejte jogurt, kopr,jemně nastrouhaný česnek, olivový olej a dochuťte solí a pepřem.

Kurkuma brambory
1,3 kg brambory grenaile
100 g másla
0,05 l olivového oleje
2 lžíce kurkumy
2 lžíce římského kmínu
sůl

Umyté brambory podélně překrojte a vložte do mísy. V rendlíku rozehřejte máslo s olivovým olejem na 80°C. Přilejte do mísy s bramborami, pořádně promíchejte, přidejte sůl a pečte na plechu v předehřáté troubě na 165°C 30 minut. Do hotových teplých brambor přidejte kurkumu , římský kmín a promíchejte.

Z menu La Loca


- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -