Jan Studnička, majitel a šéfbarman Jo’s baru

Jan Studnička
majitel a šéfbarman Jo’s baru

Vážení čtenáři Restaurant-guide, rád bych Vás pozval do malostranského Jo´s Baru. Věřím, že mnoha z Vás není třeba Jo´s Bar představovat, ale určitě stojí za připomenutí, že i po 25 letech provozu má co nabídnout.

Stále platí za ostrov poctivé gastronomie v srdci Malé Strany a celý tým pracuje na tom, aby to tak bylo i nadále.


Po mnoha letech, kdy naší koktejlové nabídce dominovaly osvědčené klasiky, jsme se rozhodli k razantní změně – na novém koktejlovém menu naleznete 12 drinků, jejichž receptury jsme stvořili sami a které nikde jinde neochutnáte.

Tím, který Vám chci dnes představit je koktejl s názvem Thyme Line. Jedná se o kombinaci tří dominantních surovin, kdy každá sama o sobě je velmi výrazná, ale dohromady se tak skvěle doplňují, že jsme z toho byli sami překvapeni. Bází tohoto koktejlu je blanco Tequila, kterou doplníme domácím jahodovo-tymiánovým sirupem, pro vyvážení sladkosti a kyselosti přidáme mandlový sirup a citronovou šťávu. Poslední položkou je pak zázvorové pivo. V srpnových vedrech Vás určitě skvěle osvěží, ale já věřím, že si jeho lehce pikantní chuť bude dopřávat po celý rok.

Jahodovo-tymiánový sirup si můžete připravit jednoduchým rozvařením jahod, tymiánu, trochy vody a cukru na pánvi. Koktejl následně připravíte protřepáním všech ingrediencí vyjma zázvorového piva v dvoudílném shakeru, který následně slijete do sklenice plné ledové tříště. Poté již stačí jen dolít zázvorovým pivem promíchat a podávat.

Připíjíme na Vaše zdraví a na viděnou na Malé Straně!

Jan Studnička, majitel Jo’s Baru


Koktejl Thyme Line

Koktejl Thyme Line

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -