Restaurace se zvěřinou v Praze

V gastronomickém kalendáři má snad každý milovník jídla poznamenáno, že podzim se nese ve znamení zvěřiny.

Zvěřinu lze dostat v omezené míře po celý rok, ale je to především sezónní záležitost, která příjemně obohatí jídelníček.

Zvěřina se dá připravit na mnoho způsobů, oblíbené jsou nejrůznější guláše z daňčího masa, pečené kýty a hřbety z vysoké, pernatá zvěřina se s oblibou dusí ve víně a v neposlední řadě jsou v oblibě i různé paštiky, například ze zajíce nebo srnce. Nezapomeňme, že u divočáka stále není vyřešen spor, zda je chutnější se šípkovou omáčkou nebo se zelím a knedlíkem.

V Praze je mnoho restaurací, které vám nabídnou zvěřinové hody s širokou nabídkou pokrmů. Většina restaurací ale nabízí zvěřinu v měsících říjen – prosinec. Celoročně je jen několik restaurací v Praze, kde si zvěřinu můžete dopřát.

Restaurace Deer

Zvěřinové speciality v restauraci Deer
Praha 1, Michalská 19
Tel: 737 344 197

Restaurace Deer, která je součástí luxusního hotelu Iron Gate se nachází v historickém centru Prahy a zaměřuje se na zvěřinové speciality. Z aktuálního menu ochutnáte zvěřinové consommé, jelení nebo daňčí hřbet, mufloní medajlonky nebo skvělé kančí na šípkách s batátovou kaší.

Restaurace Zvonice

Zvěřina v restauraci Zvonice
Praha 1, Jindřišská, Jindřišská věž
Tel: 224 220 009

Přímo v horních dvou patrech věže Jindřišské zvonice je umístěna luxusní restaurace, která se specializuje především na zvěřinu. Původní trámoví, zdivo i samotný zvon tvoří jedinečný interiér. Ze zvěřiny zde nabízejí například panenskou svíčkovou z divočáka na tymiánu s hříbky, srnčí hřbet v pistáciové krustě, zvěřinové ragú na červeném víně nebo srnčí kýtu na svíčkové omáčce.
Plzeňská restaurace U Sedlerů
Praha 2, Karlovo náměstí 17
Tel: 221 986 345

V restauraci U Sedlerů jsou specialitou guláše, například jelení guláš dušený na jalovci a červeném víně s brusinkami, podávaný s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.

Další restaurace na zimní zvěřinovou sezónu připravujeme.

Přejít nahoru