Restaurant-guide.cz

Velikonoce v doporučených restauracích v Praze

Velikonoční svátky jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem oslavujícím znovuzrození Krista a také symbolizují konec zimy a nástup jara. Využijte této příležitosti a užijte si Velikonoční hody ve společnosti rodiny nebo přátel ve vybraných restauracích v Praze, které pro Vás na Velikonoce připravily speciální menu.

Na Velikonoční hody se tradičně peče jehněčí a kůzlečí maso, králík, holoubátka, kuře, ale i jiná masa. Další důležitou součástí velikonočních hodů jsou velikonoční nádivky, buchty, koláče, mazance, známý velikonoční beránek ze sladkého těsta
a samozřejmě vajíčka, která jsou hlavním celosvětově rozšířeným velikonočním symbolem. Zařadit sem můžeme i postní jídla jako ryby nebo šneky. Restaurace obvykle v této době přichází s novým menu, obsahující navíc i vetší množství jarní zeleniny a lehčích a svěžích pokrmů.

Doporučené restaurace na Velikonoce v Praze

Wine bar Vinograf, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, Senovážné nám. 23, Tel: 214 214 681

Ve Vinografu na Senovážném náměstí připravili na Velikonoce několik specialit. Paštika z králíka s mrkvovým pyré a chřestem, chřestový krém s uzeným pstruhem
a jehněčí maso z květové špičky s cibulovou nádivkou, estragonem a vinnou... omáčkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Luka Lu, 20. 4. - 21. 4. 2019
Praha 1, Újezd 33, Tel: 257 212 388

V malostranská restauraci Luka Lu nabídnou o Velikonocích pestré menu. Pita plněná špenátem a sýrem, dalmátský pršut, studený chobotnicový salát, telecí roláda plněná sýrem a šunkou se šťouchaným bramborem, pomalu pečené kůzlečí nebo chobotnice na tradiční způsob „pod sačem“, ořechová baklava s višněmi a štrůdl
s fíky a jablky.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Triton, 18. 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, Václavské nám. 26, Tel: 221 081 218

Velikonoční menu o 4 chodech si pro Vás připravil šéfkuchař Triton Restaurant Tomáš Horák. Můžete si vychutnat úhoře na dva způsoby, červenou řepu s kozím sýrem, créme fraiche a bylinkami, pomalu pečenou perličku s dýňový pyré, smržem, hráškem a chřestem jako hlavní chod a na závěr citrónový yuzu koláč s mangem.

Cena za osobu: 1.544 Kč

Restaurace Elements, 20. 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, Náměstí Curieových 1/100, Hotel President, Tel: 234 614 113

Restaurace Elements v hotelu President připravila speciální 4 chodové Velikonoční menu. Polévku z medvědího česneku s termálním žloutkem a verbena gelem, dále ravioli plněné jehněčím brzlíkem a rebarborou, následují jehněčí s hráškem, velikonoční nádivkou a jalovcem a velikonoční vejce jako sladké překvapení na závěr.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Home, 19. 4. - 21. 4. 2019
Praha 1, Soukenická 25, Tel: 222 318 961

V restauraci Home připravili několik velikonočních specialit. Řeřichová polévka se smaženým vejcem, špenátový salát s chřestem a králičím konfitem, jarní kuřátko s kopřivovou nádivkou, jehněčí kotletky s medvědím česnekem a amur s quinoou a špenátem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Deer, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, Michalská 19, Tel: 225 777 330

V luxusní restauraci Deer připravili několik velikonočních specialit. Králičí rillettes
s foie gras a gelem z mladého ječmene, špenátový krém s uzeným lososem, jehněčí kotletky s medvědím česnekem a bramborovým pyré s artyčoky a velikonoční čokoládové vejce s vanilkovým krémem a jedlým mechem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Oblaca, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 3, Mahlerovy sady, Tel: 210 320 086

V restauraci Oblaca připravili 4chodové velikonoční menu. Kachní foie gras pečená
s tokajským vínem a kroupovým risottem a dýňovou pěnou, kopřivový krém s kefírem, čerstvým tvarohem a pošírovaným vejcem, konfitované jehněčí kolínko s bramborovo-hořčicovým pyré a mladým špenátem a jako dezert pěna z mléčné čokolády
s marinovanou hruškou zalitá omáčkou z vaječného likéru.

Cena za osobu: 1.125 Kč

Restaurace Mlýnec, celý duben 2019
Praha 1, Novotného lávka 9, Tel: 277 000 777

Restaurace Mlýnec u Karlova mostu nabízí velikonoční menu celý měsíc. Menu je složené ze 4 chodů, které představují křepelka s uzeným vejcem, šťovíkem, ředkvičkami a černým česnekem, dále siven s celerovým consommé s růžičkovou kapustou a jablky, hlavní chod v podobě jehněčího kolena a bůčku z farmy Rudimov se špenátem a cibulkou a na závěr dezert, tentokrát máslová zmrzlina s mákem
a rumem.

Ceny za osobu: 1.390 Kč

Restaurace Blue Wagon, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 2, Uruguayská 19, Tel: 222 561 378

Restaurace Blue Wagon připravila 4 chodové velikonoční menu. Kachní pomazánka s hrachovou majonézou, hráškový krém s křepelčím vejcem, jehněčí kotletky
s medvědím česnekem a kopřivovou nádivkou a velikonoční vejce s meruňkou
a jogurtovým mousse.

Ceny za osobu: 1.090 Kč

Restaurant Hoffmeister, 18. 4. - 22. 4. 2019
Pod Bruskou 7, Praha 1, Tel: 251 017 111

Restaurace hotelu Hoffmeister připravila na Velikonoce 3 chodové menu. Polévka z medvědího česneku se zauzeným sumcvem a kopřivovým pestem, jehněčí panenka a brzlík s chřestovým risottem a červenou řepou a jahodové mille feuille s ořechovou oplatkou.

Ceny za osobu: 720 Kč

Restaurace U Malířů 1543, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, Maltézské náměstí 11, Tel: 257 211 014

Restaurace U Malířů bude o Velikonocích podávat speciální 5 chodové menu. Ochutnáte rillettes z králíka se žloutkem a chřestem, špenátový krém s medvědím česnekem, pečený jehněčí hřbet a brzlík s velikonoční nádivkou nebo pstruha
s brambory a řeřichovou omáčkou a velikonoční mazanec s rozinkami jako dezert.

Ceny za osobu: 990 Kč

Restaurace V Zátiší, celý duben 2019
Praha 1, Betlémské nám. / Liliová 1, Tel: 222 221 155

Restaurace V Zátiší připravila velikonoční menu. Předkrm v podobě vejce 62°C
s kroupami a pestem z medvědího česneku, z hlavních chodů je na výběr mezi mořským vlkem podávaným se špenátovými brambory s arašídovou omáčkou
s citronovou trávou a kokosovým chutney, nebo jehněčí variací s hráškem a mátovými gnocchi. Malinový dortík s pošírovanou rebarborou a jogurtovým sorbetem jako sladká tečka na konec.

Restaurace Augustine, 20. 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, Letenská 12/33, Hotel Augustine, Tel: 266 112 280

Marek Fichner, šéfkuchař luxusní restaurace Augustine, připravil na Velikonoce speciální 4 chodové menu. Bílý chřest s vejcem vařeným na 63 °C, kaviárem, řeřichou potoční a rukolovou espumou, ryba Svatý Petr s medvědím česnekem a fava fazolemi, telecí filet s rakem a jarní zeleninou a jako dezert rebarbora s mrkví, pistáciemi a mascarpone. Na Boží Hod Velikonoční se můžete těšit i na sváteční snídani s mazancem, kterou oživí folklorní pěvecké vystoupení.

Cena za osobu: 1.350 Kč

Restaurace Potrefená husa Na Verandách, 11. 4. - 18. 4. 2019
Praha 5, Nádražní 84/43, Tel: 257 191 200

Pivovarská restaurace Potrefená husa na Verandách připravila několik velikonočních specialit z mladých mas. Polévka z medvědího česneku s kopřivovou nádivkou, kuře s kopřivovou nádivkou a fialovými brambory, jehněčí roláda s bramborovými špalíčky
a velikonoční beránek.

Cena za osobu: A la carte

Francouzská restaurace Art Nouveau, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, Náměstí republiky 5, Tel: 222 002 770

Velikonoční hody ve francouzském stylu si budete moci užít v Restauraci Art Nouveau. Polévka z medvědího česneku, rolovaný selečí bůček plněný jarní nádivkou s mladým špenátem a šťouchanými brambory a jako dezert vanilkové vajíčko z bílé čokolády
s maracujou přelité čokoládovou omáčkou.

Cena za osobu: 599 Kč

Restaurace Mama Shelter, 17. 4. - 22. 4. 2019
Praha 7, Veletržní 20, Tel: 777 146 371

Restaurace Mama Shelter v Holešovicích připravila na Velikonoce několik specialit. Špenátový krém s velikonoční nádivkou, uzený telecí jazyk, šunka s bramborovým pyré a fazolkami se zázvorem, jehněčí kolínko s hummusem s medvědím česnekem
a olivovým chlebem a čokoládový mousse a mangovou omáčkou a čokoládovými vajíčky. Na Velikonoční neděli restaurace připravila tématický brunch formou bohatého studeného a telpého bufetu.

Ceny za osobu: A la carte, Brunch: 890 Kč

Restaurace Potrefená husa Albertov, 11. 4. - 18. 4. 2019
Praha 2, Na slupi 2102/2b, Tel: 236 071 028

Restaurace Potrefená husa Albertov připravila několik velikonočních specialit
z mladých mas. Polévka z medvědího česneku, jarní kuřátko s kopřivovou nádivkou, telecí roláda s medvědím česnekem a hráškovým pyré a jehněčí kolínko s batátovým pyré.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Xclusive Society, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 10, Korunní 104, Tel: 728 57 57 67

V restauraci Xclusive Society si pro Vás připravili 3 chodové velikonoční menu. Šťovíkový krém zdobený pošírovaným vajíčkem, jehněčí ramínko servírované
s vařeným bramborem, mrkví a omáčkou ze smržů a tradiční velikonoční mazanec.

Cena za osobu: 450 Kč

Restaurace Columna, 16. 4. - 21. 4. 2019
Praha 4, Pyšelská 2361/4, Tel: 272 192 458

V restauraci Columna nabídnou sezónní velikonoční pokrmy. Zastřené vejce na vlažném salátku z barevné čočky s marinovaným lososem, zeleninou, bramborovým chipsem a pestem z medvědího česneku, hráškový krém, dále roláda z mladého kuřátka s nádivkou, mrkvovým pyré a hráškovými lusky nebo pečená jehněčí kýta se špenátovou nádivkou, bramborami grenaille a konfitovaným česnekem. Na závěr pak citrónová tartaletka.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Altány Kampa, 19. 4 - 22. 4. 2019
Praha 1, Nosticova 2a, Tel: 257 007 681

V restauraci Altány Kampa připravili velikonoční menu. Trhaný listový salát s hruškou, gorgonzolou a zastřeným křepelčím vajíčkem, jehněčí kýta s brambůrkami grenaille a pečenou červenou řepou, nadívané pečené kuře, smažený telecí řízek a velikonoční čokoládové vajíčko plněné mascarpone a malinovou omáčkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Tetu Brissy, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 10, Benice, Květnového povstání 194, Tel: 267 268 700

Ve stylové vzduchoplavecké restauraci Tetu Brissy se bude podávat 3 chodové slavnostní velikonoční menu. Ochutnáte velikonoční hráškovou polévku s uzeným masem, jehněčí závitek plněný špenátem s bramborovým pyré a kopřivovou nádivko a jako dezert mrkvový dort s cukrovou polevou a citrusovou omáčkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Dutch Pub, 19. 4. - 21. 4. 2019
Praha 1, Vladislavova 17, Tel: 727 969 818

Velikonoční hody Vám naservírují v restauraci Dutch Pub Prague. Velikonoční 3 chodové menu Happy Easter se skládá s krémové polévky z medvědího česneku se sušenými houbami, pečeného jehněčího kolínka s bramborovým pyré a kopřivovou nádivkou jako hlavní chod a domácího mazance s vanilkovou zmrzlinou a čerstvým rybízem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Lavande, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 5, Lidická 2, Tel: 734 322 351

V restauraci Lavand připravili Velikonoční menu. Servírovat se bude hráškový krém
s pestem z medvědího česneku a marinovaným lososem, kuřecí roláda s kopřivovou nádivkou, omáčkou se smrži, petrželovým pyré a pečenou karotkou, nebo ravioli plněné konfitovaným jehněčím s omáčkou z mladého špenátu, máslovým hráškem, dýňovým pyré a řeřichou. Dezert profiterolky s čokoládovou pěnou s omáčkou z bílé čokolády a vaječného likéru zdobené marinovaným ovocem.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace Pohostinec Monarch, 19. 4. - 22. 4. 2019

Pohostinec Monarch připravil 3 chodové velikonoční menu. Krém z medvědího česneku s pancettou a pošírovaným vejcem, jehněčí ramínko s kopřivovými knedlíčky a jako dezert Éclair s čokoládovou polevou a žloutkovým krémem.

Cena za osobu: 1.490 Kč

Praha 1, Na Perštýně 15, Tel: 703 182 801

Restaurace Grand Cru, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, Lodecká 4, Tel: 775 044 076

Restaurace Grand Cru připravila na Velikonoce 4 chodové menu. Polévka z kopřiv se špenátem a žloutkem, houbový tataráček s lanýžem a libečkem, králík s medvědím česnekem a bramborem, a velikonoční mazanec.

Cena za osobu: 1.490 Kč

Restaurace Sarah Bernhardt, 19. 4. - 21. 4. 2019
Praha 1, U Obecního domu 1, Hotel Paříž, Tel: 222 195 195

Restaurace Sarah Bernhardt připravila 4 chodové velikonoční menu. Králičí paštika zabalená ve slanině s rebarborovým chutney, chřestový krém, jehněčí hřbet pečený na rozmarýnu a česneku s nádivkou s kopřivami a pražskou šunkou, jako příloha podávaná mladá jarní zelenina a na závěr se můžete těšit na věž z Varlhona čokolády s pistáciovou zmrzlinou a kandovaným ovocem.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace Pagana, 19. 4. - 21. 4. 2019
Praha 1, Vladislavova 17, (atrium ČP), tel: 224 056 300

Restaurace Pagana připravila na Velikonoce několik specialit. Krémová polévka
z medvědího česneku s pošírovanými kalamáry, králičí roláda s brokolicovým koláčem, pancettou a chřestovým pyré a konfitovaný mořský ďas se šafránovými noky a zeleným chřestem.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace La Gare, 18. 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, V Celnici 3, Tel: 222 313 712

Francouzská restaurace La Gare na Velikonoce nabízí několik specialit. Krém
z medvědího česneku s uzeným lososem, jehněčí roláda s noky z medvědího česneku a risotto z kvašeného ječmene s ovčím sýrem a kopřivami.

Ceny za osobu: A la carte

Cloud 9 sky bar, 21. 4. 2019
Praha 1, Hilton Prague, Pobřežní 1, Tel: 224 842 999

V Cloud 9 Sky Bar & Lounge můžete oslavit příchod jara speciálním velikonočním drunchem – kombinací brunche a místních koktejlů, tentokrát za zvýhodněnou cenu.
Z menu v nabídce např. Katsu curry s houbami a smaženým kuřetem nebo tofu, mexické tacos s hovězím masem a guacamole, hovězí burger v červené bulce se sýrem cheddar a jalapeňos, vafle s horkým borůvkovým kompotem a zmrzlinou
z Baileys a mnoho dalšího.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace Vozovna Stromovka, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 7, Královská obora 2, Tel: 725 123 705

Restaurace Vozovna Stromovka připravila 3 chodové velikonoční menu. Plátky vyuzeného lososa s marinovaným vejcem a koprovým dresinkem podávané
s bagetkou jako předkrm, následuje králičí kaldoun a dále dušená jehněčí kýta ve vlastní šťávě s noky z medvědího česneku a špenátem.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace Malostranská beseda, 19. 4. - 21. 4. 2019
Praha 1, Malostranské náměstí 21, Tel: 257 409 112

Stálé menu restaurace Malostranská beseda bude o Velikonocích obohaceno o nové velikonoční pokrmy, např. krémovou polévku s masem z jarních kuřátek a králíka
s hráškem a máslovými krutony, grilovaná kuřecí prsa s velikonoční nádivkou
a špaldovým rizotem, pečený králík s česnekem, tymiánem a hořčicí, špenátem
a bramborovými noky nebo jehněčím hřbetu na majoránce s gratinovaným lilkem, rajčaty a farmářským sýrem. Podáváno s bramborovými rohlíčky pečenými v kouři.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace Le Grill, 19. 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, Hybernská 12, Hotel The Grand Mark, Tel: 226 226 126

Velikonoce slaví také v restauraci Le Grill a to s 4 chodovým velikonočním menu. Králičí terina s řeřichovou majonézou a ředkvičkami, kuřecí consommé
s pošírovaným křepelčím vejcem a jarní zeleninou, jako hlavní chod jehněčí hřbet
s kopřivovou nádivko a dezert ve formě velikonočního vejce z bílé čokolády
s mučenkovou ganáží, pistáciovým gelem a mrkvovým piškotem.

Cena za osobu: 1.290 Kč

Restaurace Potrefená husa Bohnice, 11. 4. - 18. 4. 2019
Praha 8 - Bohnice, Zhořelecká 514, Tel: 266 313 108

Restaurace Potrefená husa Bohnice připravila několik velikonočních specialit
z mladých mas.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Zinc, 21. 4. 2019
Praha 1, V Celnici 7, Hilton Prague Old Town, Tel: 221 822 300

V restauraci Zinc připravili na Velikonoční neděli mimořádný velikonoční brunch, který se bude konat od 12:30 do 15:00. Neomezená konzumace formou studeného
a teplého bufetu. Pro děti připravený dětský program.

Cena za osobu: 1.500 Kč, děti od 7 do 12ti let 700 Kč, děti do 6 let zdarma

Restaurace La Republica, 19 4. - 22. 4. 2019
Praha 1, Na poříčí 12, Tel: 602 202 631

Restaurace La Republica připravila na Velikonoční svátky tři speciality. Paštika
z králíka s toastem, jarní kuřátko s kopřivovou nádivkou a rannými brambory
a mrkvový dort s mascarpone.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Carlo IV, 18. 4. - 21. 4. 2019
Praha 1, Senovážné nám. 13, Hotel Carlo IV, Tel: 224 593 886

Restaurace hotelu Carlo IV připravila na Velikonoce 3 chodové menu. Uzené kachní prso s čekankovým salátem, nebo polévka z medvědího česneku, jehněčí kolínko
s bramborovo petrželovým pyré a čokoládový dezert s vaječným likérem.

Cena za osobu: 950 Kč

The Candy Store
Praha 2, Londýnská 309 / 81, Tel: 777 018 998
Praha 5, Viktora Huga 1, Tel: 774 704 787
Praha 6, Jugoslávských partyzánů 38, Tel: 774 752 257

Prodejna amerických a anglických potravin a surovin The Candy Store nabízí výběr
z velikonočních sladkostí. Velikonoční čokoládový zajíček a čokoládová vajíčka různých velikostí od firem Reese´s, Cadbury a Nestle.

Velikonoční šunka a vajíčka

Velikonoční jehněčí

Velikonoční beránek

Velikonoční bábovka

Velikonoční vajíčka

© 2008-2019 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autora a vlastníka stránek

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz