Tiramisu - Recept2 balíčky mascarpone Postup: Nejprve uvaříme kávu a pak ji nalijeme nejlépe do hlubokého talíře. Budeme ji potřebovat vlažnou. Připravíme si dvě misky. Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky, do každé misky jednu část. Ke žloutkům přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Necháme rozpustit a zatím připravíme z bílků tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme 2 balení sýra Mascarpone a zamícháme (nešlehat!), dokud se ingredience nespojí. Potom do hmoty pomalu vmícháme sníh tak, aby nesplaskl. Do vlažné kávy nezapomeneme přidat 2 - 3 lžičky Amaretta. Vezmeme malou dortovou formu nebo jinou nádobu, ve které chceme připravit tiramisu. Do kávy namáčíme cukrářské piškoty, doporučujeme jen z jedné strany, a připravíme si základnu. Na základnu naneseme silnou vrstvu krému a další vrstvu namočených piškotů. Poslední vrstva musí být krém. Povrch tiramisu posypeme kakaem, nejlépe přes sítko, a dáme přes noc vychladit do lednice. Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Luka Lu |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -