Jelení ragú s tuřínovými noky a restovanými liškami - ReceptSuroviny na 4 porce: jelení plec 800g Tuřínové noky: tuřín 1kg Jelení plec si očistíme, nakrájíme na větší kostky a naložíme do oleje s čerstvými bylinkami, opepříme. Na silnější plátky nakrájenou kořenovou zeleninu orestujeme dozlatova na sádle, přidáme najemno nakrájenou cibuli a opečeme do tmava. Přidáme maso a po opečení česnek, sůl, bylinky, povidla, chilli a nakonec červené víno, po odpaření zalijeme silným hovězím vývarem. Dusíme do změknutí masa, vše pak zahustíme na sádle připravenou jíškou. Tuřínové noky: Tuřín uvaříme doměkka, necháme zchladnout a nastrouháme, přidáme vejce, mouku a dochutíme solí, muškátovým oříškem, česnekem a bylinkami. Dvěma lžícemi tvarujeme noky, které vaříme nejlépe v páře 12 minut. Dozdobíme orestovanými liškami a chipsy z kořenové zeleniny. Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Ada hotelu Hoffmeister |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -