Thajská polévka Tom Kha - Recept

1l Kokosové mléko
1/4 kg Kuřecích prsou
Krevety
5 stonku Citrónové trávy
10 ks kafírové listy
čerstvý koriandr, galangal
chilli, 2 limetky, thajský koriandr
250 g hub - hlíva ústřičná, žampion, shitake
Rybí omáčka, cukr
250 ml kuřecí nebo zeleninový vývar

Kokosové mléko nalejeme do větší nádoby na vaření a pomalu přivedeme k varu. Jakmile začne pěnit a houstnout, přidáme nakrájené kuřecí maso a vaříme 5 minut.

Následně přidáme veškeré bylinky a chilly a necháme pomalu vařit. Pokud je polévka příliš hustá naředíme ještě vývarem.

Na závěr polévku ochutíme cukrem, rybí omáčkou a limetkovou šťávou.

Nakonec lehce spaříte houby a krevety a můžete servírovat.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Café Buddha

Thajská polévka Tom Kha - Recept

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -