Lišky na smetaně

Recept na 4 porce:
400 g očištených lišek
kmín, sůl
1,2 dcl bílého vína
4 g másla
2 dcl mléka
3 dcl smetany
citrón, petržel, šalotka
4 dcl kuřecího vývaru
česnek 2 stroužky

Šalotku a česnek nakrájíme na drobno, zpěníme na přepuštěném másle,přidáme špetku mletého kmínu a očištěné lišky.

Osolíme,opepříme a vše zlehka orestujeme, dochutíme vínem. Podlijeme vývarem a lišky podusíme...nakonec přidáme smetanu a mléko a necháme tekutinu zredukovat, aby nám tvořila hustší omáčku...

Houskové knedlíky:

hrubá mouka
droždí
houska
máslo, ,mléko
Cukr, žloutek

Kvásek: droždí smícháme se špetkou cukru a rozmícháme dokud droždí nezřídne...přidáme vlažné mléko a necháme na teple vykynout. Housku nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. V misce smícháme hrubou mouku, žloutky,vykynutý kvásek,sůl a zpracujeme v těsto. Nakonec přidáme opečenou housku.

Necháme vykynout cca 20 min,propracujeme a těsto rozdělíme na cca 600 g bochánky, které necháme znovu vykynout cca 15 min. Po té tvarujeme šišky dlouhé cca 25 cm opět necháme kynout zhruba 5 minut a ty pak vkládáme do vařící osolené vody. Knedlíky vaříme 10 minut, po té je otočíme a vaříme dalších 10 minut...nakonec je vyjmeme a ihned propícháme vidličkou a potřeme rozpuštěným máslem...

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Ada hotelu Hoffmeister

Lišky na smetaně

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -