Kohout na víně pro 6 osob Kohout 1ks cca4kg Nejdříve naporcujeme kohouta,odřízneme stehna ty v kloubu přeřízneme v půl a vrchní část stehna překrojíme podél stehenní kosti. Prsa s křídly zkrojíme z karkasu a překrojíme na tři díly takto naporcovaného kohoutka dáme do pekáče. Zeleninu pokrájíme na větší kostky zpěníme na olivovém oleji přidáme česnek bylinky a vše zalijeme červeným vínem,přivedeme k varu a tuto vrouci směs nalijeme do pekáče na naporcovaného kohouta a dáme do lednice na 12 hodin odpočinout. Po 12 hodinách vyndáme maso, vycedíme víno,víno znovu zavaříme a sebereme vysrážené bílkoviny. Do kastrolu dáme máslo a opečeme na něm nasoleného kohouta přidáme zeleninu z marinády a zalijeme vínem přiklopíme poklicí a dáme do trouby pozvolna dusit při 140°C cca 3hodiny. Po udušení kohouta vyndáme a omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu, přecedíme zjemníme máslem a dochutíme solí pepřem když je omáčka natrpklá přidáme kousek hořké čokolády a podáváme. Jednotlivé porce na talíři posypeme směsí česnekových krutonků orestovaných žampionů, slaniny , zkaramelizované jarní cibulky a sekané listové petrželky Jako příloha se hodí například čerstvá bageta Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace La Gare |
- RESTAURACE - KUCHYNE - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHUDKY - MAPA -