Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun - polévka

Husí droby a kosti uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí a divokým kořením.
Vývar přecedíme, maso obereme a společně s droby vše pokrájíme.
Přeceděný vývar zahustíme světlou zásmažkou a povaříme cca 40 min.
Na závěr dochutíme citrónovou šťávou, solí, cayenským pepřem, muškátovým oříškem a přidáme smetanu.

Játrové knedlíčky:

Husí játra pomeleme, přidáme strouhanku, vejce, třený česnek, měkké máslo, sůl a pepř. Z těchto ingrediencí vytvoříme řidší těsto, které necháme v lednici 1/2 h. odležet. Po té z těsta vykrajujeme knedlíčky a vaříme je v drůbežím vývaru.

Domácí vaječné nudle:

Z vajec a hladké mouky, do které přidáme sůl, vypracujeme pevné těsto, které vyválíme na tenké pláty, které necháme vyschnout. Po vyschnutí nakrájíme na drobné nudličky a uvaříme v drůbežím bujónu. Po uvaření nudle necháme vychladnout na tácu a lehce promastíme olejem.

Dokončení polévky:
Do teplého hlubokého talíře dáme ohřáté knedlíčky, nudle a maso s droby. Vše zalejeme horkou polévkou a přidáme čerstvě posekanou petrželovou nať.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Ada hotelu Hoffmeister

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -