Husí kaldoun s játrovými knedlíčky Kaldoun - polévka Husí droby a kosti uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí a divokým kořením. Játrové knedlíčky: Husí játra pomeleme, přidáme strouhanku, vejce, třený česnek, měkké máslo, sůl a pepř. Z těchto ingrediencí vytvoříme řidší těsto, které necháme v lednici 1/2 h. odležet. Po té z těsta vykrajujeme knedlíčky a vaříme je v drůbežím vývaru. Domácí vaječné nudle: Z vajec a hladké mouky, do které přidáme sůl, vypracujeme pevné těsto, které vyválíme na tenké pláty, které necháme vyschnout. Po vyschnutí nakrájíme na drobné nudličky a uvaříme v drůbežím bujónu. Po uvaření nudle necháme vychladnout na tácu a lehce promastíme olejem. Dokončení polévky: Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Ada hotelu Hoffmeister |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -