Chcete se zdokonalit ve vaření, proniknout do tajů světových kuchyní nebo správně degustovat víno? Nabízíme přehled gastronomických kurzů v Praze zaměřených na vaření v odborných školách nebo se slavnými šéfkuchaři, ale také kurzy o víně nebo barmanské kurzy.
Doporučené kurzy gastronomie v Praze:
|
Škola vaření Chefparade
Praha 3, Husitská 56, Tel: 739451492
Praha 7- Holešovice, Bubenské nábř. 306/13, budova 36, areál tržnice
Známá pražská škola vaření Chefparade pořádá každý den kurzy vaření jak pro jednotlivce, firmy nebo kurzy pro děti. Nabídka kurzů je velmi široká a zahrnuje průřez všemi světovými kuchyněmi i kuchyní českou. Kurzy vaření se zde poslední dobou stávají oblíbené také pro firemní akce. Z důvodu vzrůstajícího zájmu nově škola otevřela i pobočku v areálu holešovické tržnice s kapacitou až 110 lidí.
Naučíte se dělat správně sushi, italské těstoviny a dezerty, exotické thajské speciality, španělskou zeleninovou polévku, české omáčkové klasiky, indické kari, francouzskou cibulačku, maďarský guláš, plody moře, ryby nebo lehké letní saláty. Samozřejmostí jsou i základy správného grilování.
Jednotná cena za osobu na kurz je 1.690 Kč. Kurzy pro děti 890 Kč
Termíny jednotlivých kurzů a aktuální nabídku naleznete na stránkách Chefparade.
|
Kurzy asijské kuchyně v Café Buddha
Praha 2, Balbínova 19, Tel: 606 980 612
Restaurace Café Buddha pořádá kurzy vaření japonské kuchyně a přípravy sushi. Naučíte se rozpoznat důležité japonské suroviny, správně uvařit a ochutit rýži na sushi, krájet ryby a zeleninu. V pokročilejším kurzu se pak naučíte i složitější sushi rolky,nigiri sushi nebo kalifornské rolky v tempuře, salát z mořských řas a další.
V kurzech thajské kuchyně se naučíte připravovat nejznámější speciality: tradiční thajské polévky Tom Yum a Tom Ka, salát Laab Kai, červené kari a další.
Nově zařadili mezi kurzy vaření i kurzy zaměřené na vietnamskou kuchyni.
Termíny kurzů jsou nepravidelné, proto sledujte bližší informace přímo na stránkách Café Buddha. Kurzy přípravy sushi a kurzy japonské kuchyně bývají zpravidla
o víkendech.
Cena kurzů od 2.399 Kč
|
Kurzy vaření s šéfkuchařem Romanem Paulusem
Praha 1, Štěpánská 40, Tel: 222 820 410
Známý a pravidelně oceňovaný šéfkuchař Roman Paulus z michelinské restaurace Alcron pořádá každý měsíc kurz vaření. Pod jeho vedením se naučíte připravovat pokrmy francouzské kuchyně, středomořské speciality z ryb a mořských plodů, české tradiční pokrmy a mnoho dalších specialit. Podíváte se za provozu do jedné z nejlépe hodnocených restaurací v Praze. Na závěr Vás ještě čeká večeře v restauraci La Rotonde včetně ochutnávky vín.
Kurz probíhá od 16.00 do 20.30/21.00, cena kurzu je 4.500 Kč.
|
Vaření se sládkem v pivovaru Bašta
Praha 4, Táborská 49, Tel: 602 295 403
Nuselský pivovar nabízí možnost strávit celý den se sládkem a pod jeho dozorem vařit pivo. Součástí kurzu je občerstvení a celodenní neomezená konzumace piva. Vlastnoručně uvařené pivo lze zakoupit za poloviční cenu a vzít s sebou v soudku.
Cena 2.000 Kč
|
Škola čepování v restauraci Lokál U Bílé kuželky
Praha 1, Míšeňská 66/12, Tel: 257 212 014
Restaurace Lokál U Bílé kuželky ze skupiny Ambiente, kde se čepuje vynikající Plzeň z tanku, si pro Vás připravila mimořádný kurz čepování piva. Kurzy čepování jsou pod vedením mistra světa v čepování 2010 Lukáše Svobody a profesionálních výčepních restaurací Lokál.
Kurz který je určen pro všechny milovníky a fanoušky piva, probíhá 1x měsíčně a zahrnuje kromě výuky různých stylů čepování piva
i teoretickou přednášku o pivu a jeho historii, výrobních postupech, párování piva k jídlům nebo míchání pivních drinků.
Kurz probíhá od 13.00 do cca 17.00, cena kurzu je 3.200 Kč.
|
|
|






|